Kvinna dog efter misskötsel

Den 88-åriga kvinnan avled till följd av misskötsel i vården.


BORÅS. Kvinnan led av både hjärtsvikt och njursvikt. Dessutom hade hon infekterade sår på benen. Sedan 2007 lades såren om av en sjuksköterska från kommunen.

88-årigen var vid flera tillfällen inlagd på Borås lasarett och behandlades också på ett korttidsboende. Sedan skrevs hon ut och fördes till sitt boende. Vid det laget hade benen läkt, men varade fortfarande.

Sköterskan besökte henne samma dag och uppgav att ett återbesök skulle göras dagen efter för att kontrollera såren. Enligt kvinnans brorson gjordes aldrig någon kontroll och kvinnan fick ingen hjälp förrän tre dagar sedan. Då var benen på nytt svullna och hon blev allt sämre.

Dagen efter fördes hon till sjukhus med misstänkt rosfeber, men hennes liv gick inte att rädda. Enligt uppgifter avled kvinnan till följd av de infekterade bensåren. Nu har sjuksköterskan anmälts av brorsonen till HSAN. Den medicinskt ansvariga sjuksköterskan i Borås, Anne-Marie Lidberg, vill inte uttala sig om händelsen.

– Det får avgöras av HSAN om sjuksköterskan har brustit. Jag kan inte gå händelserna i förväg, säger hon till GT.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stora översvämningar i östra Afrika

Olycksfärja sätts in för passagerartrafik

1 timme sedan
Passagerarfärjan Marco Polo kommer åter att sättas in i trafik i mitten av 2024, rapporterar lokala medier.

FN-expert: Gazas sjukvårdssystem utplånat

1 timme sedan
Israels krig i Gazaremsan har "utplånat" sjukvårdssystemet i det palestinska området, säger FN:s särskilda rapportör för rätten till hälsa.

Man gripen – ska ha skjutit mot polis

2 timmar sedan
En beväpnad man barrikaderade sig i en lägenhet och misstänks ha skjutit mot polis i Smedjebacken på måndagskvällen. Han greps efter att polisens förhandlare lyckats övertala honom att ge upp.

Kunderna rasar på Marabou: “Ingen bryr sig”

igår 22:18
Marabou ska ta tillbaka en gammal chokladkaka-smak in i sortimentet igen. Men nu rasar kunderna över att det inte är den smaken som folk faktiskt vill ha tillbaka.

Muntra miner på Wall Street

igår 22:08
Det var muntert på New York-börsen när handelsveckan inleddes. De tre ledande indexen slutade alla på plus.