Lördag 25 Sep
Stockholm

Bro kan rasa - tågtrafik avstängd

En gångbro vid Älvsjö i södra Stockholm kan vara på väg att rasa.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ett besiktningsföretag har larmat om att en gångbro vid järnvägsknutpunkten Älvsjö i södra Stockholm kan rasa. Polisen och räddningstjänst har därför utrymt och spärrat av hela området runt Älvsjö station.

Ett stort pådrag med poliser och räddningstjänst finns på platsen.

– Det är en pelare som har gått upp genom gångbanan. Inspektion pågår av skadan, och under tiden håller vi allting avstängt, säger Ola Westman, stabschef på Storstockholms brandförsvar, till TT.

Monica Näslund vid Banverkets pressjour berättar att det är totalstopp i trafiken.

– Stoppet berör pendeltrafiken och fjärrtåg som kommer söderifrån eller är på väg söderut, säger hon till TT.

Hon har inga uppgifter om hur länge stoppet kommer att vara.

Flera fjärrtåg har drabbats av stoppet.

– Det är X 2000 både från Göteborg och Malmö samt tåg från Eskilstuna och Mälardalen. De tågen får för närvarande stanna i Flemingsberg, säger Carl-Gustaf Olsson vid SJ:s presstjänst till TT.

SJ:s trafikledning har beställt fram bussar för att köra passagerarna vidare in till Stockholm.

Stoppet har även drabbat pendeltågstrafiken.

Enligt Storstockholms lokaltrafiks hemsida ersätts pendeltågstrafiken mellan Nynäshamn-Bålsta, Södertälje-Märsta med buss på sträckorna mellan Stockholms central och Stuvsta samt mellan Stockholms central och Farsta strand.

Avspärrningarna påverkar även busstrafiken på busstorget i Älvsjö.

Ola Westman uppger att skadan upptäcktes tidigare på tisdagen. På kvällen var det sedan någon som ringde in ett nytt larm. Förste räddningsledare på plats beslutade att stänga av all trafik och utrymma platsen.

– Han tog det säkra före det osäkra, säger Westman.

– Det är sprickor i bron, en gammal skada som man upptäckt tidigare och som man nu håller på att kontrollera, säger Janne Hedlund, befäl på polisens länskommunikationscentral i Stockholm.

Bron som stängts av är en bro som går mellan busstorget vid Älvsjö till själva pendeltågsstationen, enligt Scanpix fotograf på plats.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela