Måndag 25 Okt
Stockholm

Exmini(s)ter vill rädda förmögna

Olof Palmes man Kjell-Olof Feldt lobbar för att regeringen ska avskaffa värnskatten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Han är socialdemokraten som värnar mer om höginkomsttagarna än regeringen och finansminister Anders Borg (m). Förre socialdemokratiske finansministern Kjell-Olof Feldt driver på för att värnskatten ska avskaffas och att den högsta marginalskatten på inkomster återställs till 50 procent. Nu vill han se en stor granskning av det svenska skattesystemet i en utreding.

I dag presenterades rapporten "Mot en ny skattereform - globaliseringen och den svenska välfärden" vid Globaliseringsrådets heldagskonferens "Skatter och socialförsäkringar i en globaliserad värld". Feldt, som är en av personerna bakom rapporten, skriver om vikten av reformer på skatteområdet som omfattar arv, kapitaltillgångar och realisationsvinster, samt en reformering av den globalt orörliga fastighetsskatten, skriver E24.

Kjell-Olof Feldt var finansminister 1982-1990 under Olof Palme och sedan under Ingvar Carlsson. Hans finanspolitik kallades den "tredje vägens politik" och ekonomin liberaliserades, men fick internt utstå hård kritik för att vara för "högervriden".

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela