Torsdag 28 Okt
Stockholm

Poliser firade med strippa

Piketpoliserna firade sin avklarade utbildning med inhyrd strippa och nakenkort.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under de senaste dagarna har polisens rykte blivit sämre och sämre. Det har framkommit att Skånepolisen använt rasistiska namn i sin utbildning, och en film visar kravallpoliser under oroligheterna i Rosengård som "laddar" för ett ingripande genom att kalla bråkstakar för "apajävel", "blattajävel" och annat nedsättande.

Nu är det dags för nästa bakslag. De nio poliser i Västra Götaland som under hösten genomgått grundutbildning till piketen firade i fredags sina avklarade studier med en privat fest. De hyrde in en manlig strippa, och poserar på kort, nakna, med sina tjänstevapen.

– De står och blottar sina könsorgan och så har man ett av våra automatvapen, berättar chefen för länsordningspolisen, Erik Nord, för Expressen.

Uppgifterna om vad som hänt under festen kom till överordnades kännedom under helgen.

Erik Nord säger till Aftonbladet att det inte finns misstankar om något olagligt under festen, men att posera med ett tjänstevapen är högst olämpligt.

– Det inger inte förtroende, säger Erik Nord till Aftonbladet.

Enligt Expressen pågår nu en intern utredning, under den får festdeltagarna inte arbeta i piketen. I stället får de gå tillbaka till sina tidigare arbetsplatser i inre tjänst.

Den manliga strippan Max:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela