Poliser firade med strippa

Piketpoliserna firade sin avklarade utbildning med inhyrd strippa och nakenkort.


Under de senaste dagarna har polisens rykte blivit sämre och sämre. Det har framkommit att Skånepolisen använt rasistiska namn i sin utbildning, och en film visar kravallpoliser under oroligheterna i Rosengård som "laddar" för ett ingripande genom att kalla bråkstakar för "apajävel", "blattajävel" och annat nedsättande.

Nu är det dags för nästa bakslag. De nio poliser i Västra Götaland som under hösten genomgått grundutbildning till piketen firade i fredags sina avklarade studier med en privat fest. De hyrde in en manlig strippa, och poserar på kort, nakna, med sina tjänstevapen.

– De står och blottar sina könsorgan och så har man ett av våra automatvapen, berättar chefen för länsordningspolisen, Erik Nord, för Expressen.

Uppgifterna om vad som hänt under festen kom till överordnades kännedom under helgen.

Erik Nord säger till Aftonbladet att det inte finns misstankar om något olagligt under festen, men att posera med ett tjänstevapen är högst olämpligt.

– Det inger inte förtroende, säger Erik Nord till Aftonbladet.

Enligt Expressen pågår nu en intern utredning, under den får festdeltagarna inte arbeta i piketen. I stället får de gå tillbaka till sina tidigare arbetsplatser i inre tjänst.

Den manliga strippan Max:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Danmark ser över taiwanesers registrering

Taiwaneser som kommer till Danmark registreras som kineser. Nu kan det förfarandet ändras, enligt utrikesminister Lars Løkke Rasmussen (M), som säger att han är öppen för "en alternativ lösning".