Det blir ingen regeringombildning

Trots krav på att flera ministrar ska bytas ut sitter Reinfeldt still i båten.


När regeringen nu kommit upp i halvtid har kraven rests på att de dåliga opinionssiffrorna måste få konsekvenser för alliansregeringens svaga kort. Ropen har haglat på att ministrar ska bytas ut.

Inte minst hade utbildningsminister Lars Leijonborg legat pyrt till om de borgerliga ledarsidorna hade fått bestämma. Kulturminister Lena Adelsohn-Liljeroth har också ansetts vara en svag länk i regeringskedjan. Inte heller försvarsminister Sten Tolgfors hade suttit säkert om de ledande borgerliga opinionsbildarna hade styrt skutan.

Men det blir ingen regeringsombildning när riksdagen i morgon samlas till riksmöte och "säsongspremiär". Åtminstone inte om man får tro Politikerbloggen.

- Alla statsråd behåller sina nuvarande arbetsuppgifter, säger en källa nära statsminister Fredrik Reinfeldt till Politikerbloggen.

- Det vi behöver nu är lugn och ro.

Se mer om den uteblivna regeringsombildningen i TV4:s nyhetssändningar i kväll.

Skrivet av:

Senaste nytt

USA:s HD aviserar beslut i Trumpmål

Mordförsök i Södertälje

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern fördes under tidiga söndagskvällen till sjukhus i ambulans efter att ha blivit stucken med ett vasst föremål i centrala Södertälje. Mannen hittades utomhus.

Minst 12 döda när fängelse stormades

1 timme sedan
Minst tolv människor dödades då väpnade gäng stormade det största fängelset i Haitis huvudstad Port-au-Prince i lördags. Många av de uppemot 4 000 intagna tros ha tagit sig ut.

Kung Harald är hemma i Norge

igår 23:06
Norges kung Harald har landat i Oslo.

Spaghetti och godis i USA:s nödpaket

igår 22:00
USA släppte ned 38 000 mål mat till Gaza i lördags. Nu avslöjar Jerusalem Post vad hjälpen bestod av.

Kvinna hittad död – man misstänkt för mord

igår 21:18
En äldre kvinna hittades död av ambulanspersonal i en bostad i Jönköping på söndagseftermiddagen. Polisen gör bedömningen att hon kan ha utsatts för brott och utreder händelsen som mord.