Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stekar-rättegången ställs in

- 12/02/2009, 19:02 -

"Han är inte psykiskt frisk."

Som Nyheter24 tidigare uppmärksammat förskingrade ekonomichefen cirka fem miljoner kronor mellan åren 2002 till 2008. Pengarna gick till oändliga nätter med gränslösa mängder champagne på Stureplan. Precis som andra stekare gillade ekonomichefen att spruta.

Men nu har det goda livet plötsligt fått sig en törn. I slutet av förra året fattade en tidigare arbetsgivare misstankar.

– Det var konstigheter med vissa fakturor helt enkelt. När man kontaktade de företag som man trodde hade ställt fakturorna så visade det sig att de inte gjort det. I stället visade det sig att personen som nu är åtalad hade upprättat falska fakturor för att dölja överföringar till sina egna konton, säger kammaråklagare Erik Fågelsbo till ABC.

Otippat är Leif GW Persson väl insatt i fallet och han vågar sig på en gissning för hur långt straffet kommer att bli.

–Sannolikt blir det fängelse ändå. Jag tror han döms till två år och sex månader, säger Leif GW Persson till Realtid.

I en annan artikel rapporterar Realtid att den annalkande rättegången ställs in eftersom att han inte känner sig psykiskt frisk.

”I detta läge bedömer jag att han i sitt nuvarande psykiska tillstånd inte klarar att tillgodogöra sig den rättegång som väntar på honom", står det i ett bifogat läkarintyg i faxet från stekarens advokat som kom in till tingsrätten i dag.

Något nytt datum för huvudförhandlingen är ännu inte satt.

Om han döms riskerar han fängelse i upp till sex år.

Skrivet av: