Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stekare förskingrade fem miljoner

Nyheter | 14/01/2009 11:08

Oändliga nätter av champagne och lyxklubbar.

Champagnesprut och hopp i skinnsoffan var vardag för stekaren som levde lyxliv på Stureplan. Varje helg var ekonomichefen ute på klubbarna där han var ett känt och uppskattat namn – alla älskar en spender.

I slutet av förra året fattade en tidigare arbetsgivare misstankar.

– Det var konstigheter med vissa fakturor helt enkelt. När man kontaktade de företag som man trodde hade ställt fakturorna så visade det sig att de inte gjort det, utan det var den här personen som nu är åtalad som hade upprättat falska fakturor för att dölja överföringar till sina egna konton, säger kammaråklagare Erik Fågelsbo till ABC.

Pengarna spenderades på lyxklubbar

Trots att mannen plockade ut en lön på runt 100 000 i månaden misstänks han ha förskingrat pengar från sin tidigare arbetsgivare såväl som från det nya bolag där han började arbeta 2007. Det rör sig om närmare fem miljoner kronor som mannen misstänks ha roffat åt sig under perioden 2002 till 2008.

– Det verkar som att pengarna i allt väsentligt har gått till ett utsvävande nöjesliv. Det var han som hade till uppgift att se till att sådan här inte hände, och så var det han själv som gjorde det. Och eftersom han hade den övervakande funktionen var det ganska lätt för honom att göra på det här sättet, säger Erik Fågelsbo till ABC.

Stekarsagor

”Det finns numera en flaska i Hell’s Kitchens förråd som NN inte har lagt vantarna på.150 000 kronor måste slantas, plus dricks givetvis, men som vi ser det är det en nödvändighet. Om någon annan lägger sina silkesvantar på den framstår ju hela 2007 års hängivna champagnegärning som förgäves. I slutänden är det säkert en vinstaffär, enligt någon twistad finansiell logik”, skriver en internetsajt som lägger sitt fokus på utelivet kring Stureplan om mannen i en fiktiv framtidsvision över partyåret 2008.

Mannen har åtalats för grov trolöshet mot huvudman och har under förhör gjort vissa medgivanden.

Det är inte alla stekarsagor som får ett lyckligt slut.

Se Magnus Betnér ta brottargrepp på Stureplan

Skrivet av: