Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Autistisk anhållen för mordförsök

Nyheter | 17/02/2009 09:42

Kvinnan försökte mörda den femåriga pojken och sparkade honom i ansiktet.

GÖTEBORG. Det var vid 17:00-tiden under gårdagen som den autistiska kvinnan var ute och gick med två vårdare. Plötsligt sprang hon ifrån dem och fick syn på en femårig pojke på cykel.

Hon rusade då fram till honom och slog ned honom från cykeln så att han föll till marken.

– Sen sparkade hon honom i ansiktet, säger Axel Oxelbrand, inre befäl vid polisen i Västra Frölunda, enligt GT.

Vårdarna hann snabbt fram till platsen och lyckades stoppa misshandeln. Kvinnan greps sedan av polis och förhördes under kvällen. Sedan anhölls hon för mordförsök. Kvinnan ska ha sagt att hon antagligen slagit ihjäl femåringen om vårdarna inte kommit dit.

Pojken fick föras till sjukhus med mindre skador i ansiktet.

–Han hade sårskada på höger sida läppen och rodnad på kinden, men jag vet inte vad sjukhuset har sagt. Det här var verkligen ruskigt, för det hade kunnat ta en ände med förskräckelse. Som tur var gjorde det inte det, säger Oxelbrand till GT.

Under dagen kommer åklagaren ta ställning till om kvinnan ska begäras häktad. Dock innefattar fallet en viss problematik, då man inte vet hur pass tillförlitlig kvinnan är rent mentalt.

Skrivet av: