Poliser våldtog och gömde heroin

Nu erkänner New York-polisen.


New York-polisen Franklin Mata erkände under tisdagen att hans kollega Kenneth Moreno har våldtagit en berusad kvinna. Han erkände också att han själv deltog i våldtäkten.

Det var en taxichaufför som larmade polisen, den 7 december, om att en kraftigt berusad kvinna spydde ner hans bil. Franklin Mata och Kenneth Moreno tog på sig att köra kvinnan hem. Utredarna tror att männen besökte kvinnans lägenhet två gånger efter att de lämnat henne. De har fångats på en övervakningskamera i närheten.

I tidigare förhör har han hävdat att kvinnan var med på samlaget. Vittnen och teknisk bevisning har talat emot hans version. Bland annat har vittnen berättat att kvinnan var alldeles för full för att samtycka till sex.

Tvåbarnspappan Kenneth Moreno står också åtalad för narkotikabrott efter att en påse med heroin hittades i hans skåp den 19 december.

Moreno hävdar att det är bevismaterial som han har glömt att lämna in. Heroinet var ordentligt förpackat och gömt i ett cigarettpaket, vilket talar emot hans version, skriver New York Post.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.