Poliser våldtog och gömde heroin

Nu erkänner New York-polisen.


New York-polisen Franklin Mata erkände under tisdagen att hans kollega Kenneth Moreno har våldtagit en berusad kvinna. Han erkände också att han själv deltog i våldtäkten.

Det var en taxichaufför som larmade polisen, den 7 december, om att en kraftigt berusad kvinna spydde ner hans bil. Franklin Mata och Kenneth Moreno tog på sig att köra kvinnan hem. Utredarna tror att männen besökte kvinnans lägenhet två gånger efter att de lämnat henne. De har fångats på en övervakningskamera i närheten.

I tidigare förhör har han hävdat att kvinnan var med på samlaget. Vittnen och teknisk bevisning har talat emot hans version. Bland annat har vittnen berättat att kvinnan var alldeles för full för att samtycka till sex.

Tvåbarnspappan Kenneth Moreno står också åtalad för narkotikabrott efter att en påse med heroin hittades i hans skåp den 19 december.

Moreno hävdar att det är bevismaterial som han har glömt att lämna in. Heroinet var ordentligt förpackat och gömt i ett cigarettpaket, vilket talar emot hans version, skriver New York Post.

Skrivet av:

Senaste nytt

Borlänge: Polisen rapporterar om misshandel

Tränare våldtog kvinna med funktionsvariation

En man i 60-årsåldern döms för att vid två tillfällen ha våldtagit en kvinna samt för att ha ofredat henne sexuellt ytterligare två gånger, rapporterar Bohusläningen. Övergreppen skedde när mannen, som var kvinnans idrottstränare, skjutsade henne från träningen till hennes boende.

Dödsskott mot palestinier på Västbanken

Sex palestinier rapporteras ha skjutits ihjäl av israeliska soldater i flyktinglägret al-Fara i den av Israel ockuperade Västbanken.

Avvaktande öppning på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen inleder avvaktande i väntan på amerikansk jobbstatistik under eftermiddagen. Vid öppning pendlar OMXS-index kring nollan med blandad utveckling för storbolagen. Indextunga Ericsson lyfter 1,4 procent medan H&M stiger 1,2 procent på en uppgraderad syn från Handelsbanken.

Stridslystet i Dubai – oljeland gör motstånd

Det råder dålig stämning bland skyskraporna i Dubai. Infekterade bråk om framtiden för utsläppsbovarna olja, kol och naturgas präglar klimatmötet COP28. Det är en uppförsbacke, säger klimatminister Romina Pourmokhtari.

Nödmöte i jul? Ingen enighet om budgetregler

1 timme sedan
Inget avtal synes än bland EU:s finansministrar om nya budgetregler. Nu ökar risken för ett extra krismöte innan jul.