Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Poliser våldtog och gömde heroin

Nyheter | 04/03/2009 17:54

Nu erkänner New York-polisen.

New York-polisen Franklin Mata erkände under tisdagen att hans kollega Kenneth Moreno har våldtagit en berusad kvinna. Han erkände också att han själv deltog i våldtäkten.

Det var en taxichaufför som larmade polisen, den 7 december, om att en kraftigt berusad kvinna spydde ner hans bil. Franklin Mata och Kenneth Moreno tog på sig att köra kvinnan hem. Utredarna tror att männen besökte kvinnans lägenhet två gånger efter att de lämnat henne. De har fångats på en övervakningskamera i närheten.

I tidigare förhör har han hävdat att kvinnan var med på samlaget. Vittnen och teknisk bevisning har talat emot hans version. Bland annat har vittnen berättat att kvinnan var alldeles för full för att samtycka till sex.

Tvåbarnspappan Kenneth Moreno står också åtalad för narkotikabrott efter att en påse med heroin hittades i hans skåp den 19 december.

Moreno hävdar att det är bevismaterial som han har glömt att lämna in. Heroinet var ordentligt förpackat och gömt i ett cigarettpaket, vilket talar emot hans version, skriver New York Post.

Skrivet av: