Domprost vill stoppa satanistband

Men arrangören ser inget problem med bokningen.


Svenska kyrkan i Luleå protesterar mot att hårdrockbandet Marduk ska framträda i en ungdomsfestival i kommunägda Kulturens hus.

– Spelningen bör avbokas, det är en moralisk skyldighet, säger domprost Peder Jonsson, till Dagen.

Han menar att gruppens budskap inte passar in i festivalen, som väntas locka många barn och ungdomar.

Marduk är ett svenskt band som inte är överförtjusta i den kristna läran. I låten Jesus Christ...sodomized föreslås att man ska döda präster. Omslaget till Fuck me Jesus illustreras med en bild på en kvinna som onanerar med ett kors.

– Det handlar om vilka budskap offentligheten ställer sig bakom, säger Peder Jonsson som en förklaring till att han engagerar sig i frågan.

Pierre Törnkvist, engagerad i Minus 30-festivalen, har inga planer på att avboka satanistbandet.

– Det finns inga planer på avbokning utan gruppens framförande måste kunna inrymmas i friheten att uttrycka sig, säger han till Dagen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.