Offer: Folksam kränker mig

Folksam vägrar betala ut försäkringspengar till knivskuren kvinna.


BORÅS. En sommarnatt 2007. Plötsligt dyker en okänd man på Therése bakifrån och knuffar ner henne i ett buskage. När han lägger sig på Therése börjar hon skrika och slå på mannen som tar fram en stor kniv och skär henne i benet. Sedan springer han iväg.

När ambulansen kom till platsen möttes de av en tjej med ett 18 centimeter långt och fyra centimeter djupt sår. Ärret syns tydligt i dag. Problemet är bara att hon under kvällen yrat något om att hon snubblat och på så sätt fått skadan. Dagen efter ska hon dock ha kommit ihåg vad som hänt och kontaktat polisen. Det är på grund av det här som Folksam vägrar betala, de anser inte att något överfall har hänt.

Polisen tror dock det motsatta.

– Men inget tyder på att hon inte utsattes för brott, säger utredningschefen Agneta Alkner vid Boråspolisen till Bt.

– Det känns som om Folksam inte ens ansträngde sig för att ta reda på vad jag råkade ut för. Man betalar sin premie, fast när något väl händer är det inget värt, säger Therése till Bt.

Nu har Folksam bestämt sig för att ompröva ärendet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Längsta svackan på Wall Street sedan oktober

Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Folkhälsomyndigheten varnar alla äldre: "Kan i värsta fall leda till döden"

Folkhälsomyndigheten är bekymrade över att så få äldre tagit en påfyllnadsdos av sitt covid-19 vaccin i vår. Nu går de ut med en varning till de äldre, och påminner om att sjukdomen i värsta fall leda till döden.