Fälld för dödsknuff

Kvinnan föll framför en buss och avled.


Straffet blir villkorlig dom och dagsböter för en 28-årig man som med sin knuff fick en kvinna att falla ut framför en buss och bli överkörd. Lunds tingsrätt dömer honom för vållande till annans död.

Under rättegången berättade flera vittnen att de sett 28-åringen knuffa sin kompis med så stor kraft att denne stötte emot den 23-årig kvinnan så att hon tappade balansen och föll ut i gatan. Men 28-åringen hävdar att allt var en olyckshändelse och att han själv blivit knuffad.

Olyckan inträffade på Stora Södergatan i Lund på eftermiddagen valborgsmässoaftonen 2008. Männen ingick i ett sällskap som festat i Stadsparken. Båda var alkoholpåverkade när de promenerade längs gatan. Enligt fler vittnen skojade de med varandra genom att småknuffas längs vägen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

2 timmar sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.