Tisdag 15 Jun
Stockholm

SD-politikern anmäler stureplanschef - Almqvist vill ha skadestånd

SD-toppen Erik Almqvist anmäler marknadschefen Johan Rydevärn.
1 av 2
SD-toppen Erik Almqvist anmäler marknadschefen Johan Rydevärn. Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX
Erik Almqvist känner igen vakten som inte släppte in honom på Stureplansklubben.
2 av 2
Erik Almqvist känner igen vakten som inte släppte in honom på Stureplansklubben. Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

"Jag vill ha ersättning för det här och jag vill att han aktar sig för att komma med fler lögner."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Erik Almqvists version av bråket

På Sverigedemokraternas hemsida har SD-politikern skrivit hur han ser på krogbråket:

"I fredags kväll gick jag ut med vänner för ett par glas efter en privat kräftskiva. Vi betalade entré på en klubb med löfte om att vara välkomna in i en mindre medlemsklubb inne på stället. Väl på väg in till medlemsklubben stör sig entrévärden på min närvaro. Efter ca 10 min väntan försökte vi få besked från entrévärden som svarade med att, tillsammans med en andra vakt, hoppa på mig och trycka ner mig medan de försökte dra in mig till ett bakre rum."

Läs hela inlägget här.

STOCKHOLM. SD-toppen Erik Almqvist har anmält Stureplansgruppens marknadschefen Johan Rydevärn för förtal efter dennes uttalanden i en intervju med Svenska Dagbladet.

– Han har skadat mig och mitt parti och fått ut det i en av Sveriges största tidningar. Jag vill ha ersättning för det här och jag vill att han aktar sig för att komma med fler lögner, säger Erik Almqvist, till Nyheter24.

Enligt Johan Rydevärn ska SD-politikern ha uppträtt "ytterst aggressivt" under det uppmärksammade krogbråket på innekrogen Sturecompagniet.

– Både jag och mitt juridiska ombud har försökt att nå honom på både hemnumret, mobilen och via Stureplansgruppens växel men inte kommit fram. Jag ville ge honom en chans att ta tillbaka det han sa men han håller sig borta och därför har jag anmält honom, säger Erik Almqvist, till Nyheter24.

Erik Almqvist menar att Johan Rydevärn måste gått helt på vakternas historia då han uttalade sig till tidningen. Och enligt SD-politikern är det inte första gången som han stöter på vakten som inte släppte in honom på VIP-klubben V.

– Jag märkte att han störde sig på mig direkt. Jag har stött på honom förut, jag tror det var efter valet men då var vi på någon annan av Stureplangruppens nattklubbar. Jag har märkt att han har haft problem med mig tidigare, säger Erik Almqvist, till Nyheter24.

SD-politikern har under en längre tid undviktigt "de här miljöerna" men säger att han har varit inne på nattklubben ett flertal gånger och då har det aldrig varit ett problem. Det han kan ångra i dag är att han inte påtalade för vakten att han hade sällskap av två livvakter från Säpo. Då tror han att det aldrig hade gått så långt som det gjorde den här gången.

Almqvist som själv har arbetat som vakt på på Berns Salonger för sex år sedan vet hur vakter kan vara.

– Där hade vi en annan inställning till gäster. Inte samma som på Sturecompagniet om man säger så.

Tror du att det är vanligt att vakter beter sig på det här viset som de gjorde mot dig?

– Jag tror att det är vanligt förekommande att man får ett dåligt bemötande. Det har nog de flesta varit med om, säger Erik Almqvist, till Nyheter24.

En kvinna som Nyheter24 talat med, som är van besökare på V, säger att hon aldrig sett vakterna ta till våld förut men medger att de inte alltid är så trevliga.

- De är faktiskt väldigt dryga och nonchalanta, säger hon till Nyheter24.

Reklammannen Zeke Tastas, som också skriver krönikor för Nyheter24, tycker dock att klubben har en bra vaktkår.

- Faktum är att stadens dörrvakter och entrévärdar har blivit både mer nyanserade och konsekventa på senare år. Han som ansvarar för dörren på just Sture, Hells Kitchen och The Wall är en av de skönare och jag har - trots en gedigen frekvens på besöken - aldrig sett dem bete sig något annat än just konsekvent och sansat, säger han och fortsätter:

- Man får inte glömma att de blir provocerade varje sekund av varje lördagsnatt och att om de var så lättprovocerade som det påstås inte skulle klara sig länge i det yrket.

Nyheter24 har förgäves sökt Johan Rydevärn på Stureplansgruppen för en kommentar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela