Söndag 19 Sep
Stockholm

Åklagaren: "MC-razzian kopplad till High Chaparral-mordet"

36-åringen som greps under torsdagen har kopplingar till det kriminella MC-gänget Hells Angels.
36-åringen som greps under torsdagen har kopplingar till det kriminella MC-gänget Hells Angels. Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX /

"Han greps inte i Hells Angels lokaler men det finns ett samband."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Gängkrigen i Sverige

De kriminella MC-gängen är många i Sverige. Och den senaste tiden har de bråkat med varandra vid ett flertal tillfällen.

I mitten på augusti var det väldigt nära ett MC-krig mellan Bandidos och HA i Karlstad. Bakgrunden till det upptrappade våldet mellan gängen är en misshandel på strippklubben Maxim där en Bandidosboss fick stryk av Hells Angels. Tre dagar senare kom hämnden när en anhängare till HA blev misshandlad på sin arbetsplats. Polisen kommenterade det hela med att det nu var "1-1" mellan de grovt kriminella gängen. Efter ungefär två veckors kamp kunde polisen konstatera att det lugnat ner sig i Karlstad och någon form av fred hade infunnit sig.

Bandidos chapter i Malmö var också inblandade i en skottlossning på Möllevångstorget i Malmö i slutet på augusti. Black Cobra ska även de ha befunnit sig på platsen där okänd person ska ha träffats men förts bort med en bil innan polisen kom fram till platsen. Dagen efter sköts en 19-årig medlem ur Black Cobra till döds när han åt vid ett gatukök mitt i centrala Malmö. Den avrättade mannen ska ha befunnit sig på platsen med minst två medlemmar från Outlaws.

Den 6 september utbröt skottlossning och knivslagsmål på en restaurang mitt i Stockholm. Tre personer kördes till sjukhus varav en fortfarande ligger nedsövd. De kriminella gängen Bandidos, Outlaws och Hells Angels med undergruppen Red and white crew tros vara inblandade.

Måndagen den 20 september häktas en 36-årig man med kopplingar till Hells Angels för knivmordet på High Chaparral.

NORRKÖPING. En 36-årig man greps på torsdagen på sannolika skäl misstänkt för MC-mordet på en 40-årig man på en stor MC-fest på nöjesanläggningen High Chaparral den 5 juni. Polisen grep mannen 10.20 på förmiddagen och i samband med gripandet genomförde polisen en razzia mot det grovt kriminella MC-gänget Hells Angels lokaler.

Det har tidigare varit oklart om det fanns något samband med razzian men nu kan Nyheter24 avslöja att mannen har en koppling till klubben.

– Det finns ett samband men han greps inte i lokalerna, säger kammaråklagare och förundersökningsledare Carl-Gunnar Fridolfsson, till Nyheter24.

Men han har koppling till klubben?

– Ja, men jag vill inte gå in på det mer. Det lär väl visa sig, säger Carl-Gunnar Fridolfsson.

Men några mer detaljer om vare sig gripandet eller mannen vill förundersökningsledaren inte lämna ut. Han menar att det nu är viktigt att fokusera på de förhör som kommer att hållas med den gripne mannen.

– Vi har en lång väg framför oss, säger Carl-Gunnar Fridolfsson, till Nyheter24.

Den 40-årige mannen, som knivskars till döds, var tillsammans med 5 000 andra besökare på "Till minne av Swedish Bikemeet". Enligt polisen ska flera personer ha kommit fram till mannens bil och attackerat honom med kniven.

40-åringen var försvarslös och kunde inte göra något motstånd när gärningsmännen stack kniven i bröstet på honom. Efter mordet försvann de fort från platsen. Mannen, som sedan tidigare är känd av polisen, fördes med ambulans till Värnamo sjukhus. Läkarna kunde senare konstatera att mannen avlidit av skadorna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela