Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rekordlågt förtroende för Sahlin

- 01/03/2009, 04:35 -

Väljarnas förtroende för oppositionsledaren Mona Sahlin har rasat.

Väljarnas förtroende för oppositionsledaren Mona Sahlin (s) har rasat till en rekordlåg nivå. Samtidigt skjuter siffrorna i höjden för statsminister Fredrik Reinfeldt (m), visar en ny opinionsmätning från Synovate.

– Det är ett väldigt besvärligt läge för Sahlin just nu. Även om synen på partiledarna inte är avgörande för partivalet har det en stor betydelse för vilka politiker väljarna lyssnar på, säger Synovates opinionsanalytiker Nicklas Källebring i Dagens Nyheter.

Siffrorna för Sahlin har rasat under nivån hon hade när hon valdes till Socialdemokraternas partiledare i mars 2007. Sedan förra mätningen i september i fjol har förtroendet för Sahlin störtdykt med tvåsiffriga tal i tre av fyra grenar.

Källebring menar att alla turerna kring samarbetet med miljöpartiet och vänsterpartiet har skadat bilden av Sahlin.

– Och det i ett läge då Fredrik Reinfeldt lyckats att kliva fram och ingjuta visst hopp i den djupa lågkonjunkturen genom sitt sätt att möta bankkrisen och fordonskrisen, säger opinionsanalytikern.

För Reinfeldt är uppgången tvåsiffrig i tre grenar av fyra i mätningen där 1 021 väljare intervjuades under perioden den 23-26 februari.

Skrivet av: