Brandattentat i Bromma

Flera män sågs springa från platsen.


BROMMA. Under natten till söndagen försökte ett antal okända män tända eld på en butik i västra Stockholm. Larmet kom in till larmcentralen klockan 23:37, efter att vittnen hört en mindre explosion. Dessutom sågs flera personer springa från butiken.

Gärningsmännen hade hällt ut en större mängd bensin runt butiken och när brandkåren anlände brann det i husfasaden, skriver DN. Branden slockande av sig själv och butiken hade bara fått mindre skador på utsidan. Ingen skadades i samband med branden. Platsen har nu spärrats av för att säkra teknisk bevisning.

Nu har polis inlett en förundersökning om försök till mordbrand.

Har ni gripit några misstänkta än?

– Nej det har vi inte gjort, det var tre gärningsmän som sprang från platsen. Men de är fortfarande på fri fot, säger Mats Brännlund, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till Nyheter24.

Vet ni vad motivet till attentatet kan vara?

– Nej det vet vi inte än, det vill jag inte spekulera kring, menar Brännlund.

Det har inträffat en rad bränder mot mataffärer i Stockholm under den senaste tiden, kan den här händelsen ha ett samband med de tidigare attentaten?

– Nej, jag tror inte det i det här fallet, det kan jag avfärda på en gång. Det här rör sig ju om en liten butik, säger Brännlund till Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.