Stockholm

Brandattentat i Bromma

Flera män sågs springa från platsen.


Läs mer

BROMMA. Under natten till söndagen försökte ett antal okända män tända eld på en butik i västra Stockholm. Larmet kom in till larmcentralen klockan 23:37, efter att vittnen hört en mindre explosion. Dessutom sågs flera personer springa från butiken.

Gärningsmännen hade hällt ut en större mängd bensin runt butiken och när brandkåren anlände brann det i husfasaden, skriver DN. Branden slockande av sig själv och butiken hade bara fått mindre skador på utsidan. Ingen skadades i samband med branden. Platsen har nu spärrats av för att säkra teknisk bevisning.

Nu har polis inlett en förundersökning om försök till mordbrand.

Har ni gripit några misstänkta än?

– Nej det har vi inte gjort, det var tre gärningsmän som sprang från platsen. Men de är fortfarande på fri fot, säger Mats Brännlund, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till Nyheter24.

Vet ni vad motivet till attentatet kan vara?

– Nej det vet vi inte än, det vill jag inte spekulera kring, menar Brännlund.

Det har inträffat en rad bränder mot mataffärer i Stockholm under den senaste tiden, kan den här händelsen ha ett samband med de tidigare attentaten?

– Nej, jag tror inte det i det här fallet, det kan jag avfärda på en gång. Det här rör sig ju om en liten butik, säger Brännlund till Nyheter24.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.