Åttaåring tände eld på restaurang

Händelsen rubriceras som mordbrand.


I lördags kväll när en familj var ute och åt middag på en restaurang i centrala Helsingborg utbyttes den fridfulla stämningen till panik. Allt var frid och fröjd tills deras åttaåriga son och en kamrat tog sig ner till toaletterna en trappa ned.

–De lekte med ljus och tände sedan eld på en av papperskorgarna, säger polisens informatör Charley Nilsson till KVP.

Elden spred sig kvickt. Snart stod hela herrtoaletten i brand. Larmet gick och personalen skyndade sig ner för att släcka elden. Innan de släckte hann lokalen få omfattande skador och alla i restaurangen fick utrymma.

Räddningstjänst och polis tillkallades till platsen. Åttaåringen kunde identifieras med hjälp av sin pappa. Restaurangägarna var frustrerade men vill lägga detta bakom sig nu.

–Det som hänt har hänt och det är flera dagar sedan. Nu vill vi bara gå vidare.

På grund av gärningmannens låga ålder gör polisen ingen brottsutredning. Restaurangägarna uppger dock att pappan fick göra rätt för sig innan de gick, skriver KVP.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Brand på vårdhem
Senaste nytt

Kidnappad flicka befriad efter tio år

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

Högsta domstolen i Stilla havsnationen Maldiverna har beslutat att den dömde tidigare presidenten Abdulla Yameen omedelbart ska släppas, och upphäver därmed en tidigare fängelsedom på elva år för korruption.

Geely säljer Volvoaktier för 14,5 miljarder

Kinesiska Zhejiang Geely Holding säljer hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Kiruna: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"E10, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Kristersson om Kinberg Batra: En förtroendekris

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) välkomnar JO-utredningen kring landshövdingen och partikamraten Anna Kinberg Batras anställningshärva, men svarar inte på om regeringen fortfarande har förtroende för henne.

Sverige diskuterar luftförsvar till Ukraina

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) bekräftar att Sverige ingår i ett tyskt initiativ om samarbete för att leverera luftförsvar till Ukraina. Men Kristersson vill inte utlova det begärda systemet Patriot.