Lördag 23 Okt
Stockholm

Volvochefernas girighet provocerar

Statsministern ryter till mot den ohämmade girigheten,

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Volvos planer på att höja ersättningen till de 250 högsta cheferna får statsminister Fredrik Reinfeldt att gå i taket. Regeringen har tidigare sagt nej när Volvo bett om ekonomiskt stöd och nu menar Reinfeldt att det senaste utspelet från volvokoncernens ersättningskommitté visar att det uppenbarligen finns resurser i bolaget.

– Det som är stötande är att man för sådana resonemang trots att verksamheten går med kraftig förlust. Då blir det faktiskt provocerande, säger Fredrik Reinfeldt i teveprogrammet Agenda.

– Framförallt när det också sker i en tid där vi får signaler om varsel och folk får lämna sina arbetsplatser, säger Fredrik Reinfeldt.

Volvokoncernens ersättningskommitté har föreslagit ett höjt tak för ledningens rörliga lön och deras aktieprogram. Detta samtidigt som koncernen ska minska antalet anställda med 7 700 personer.

Statsministern kritik mot volvochefernas girighet får stöd av Christer Gardell, vd för Vevian, som är storägare i Volvo.

– Förslagets timing och struktur är direkt olämplig och onödigt. Volvo har ett system med rörliga löner och att nu gå ut och säga att man ytterligare ska förstärka det systemet tycker jag är helt galet, säger Christer Gardell i Agenda.

Fredrik Reinfeldt i Agenda:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela