Eric Rosén.
1 av 5
Eric Rosén. - Foto: Karin Bylund
Alex Bengtsson.
2 av 5
Alex Bengtsson. - Foto: Privat
Martin Edgélius.
3 av 5
Martin Edgélius.
Anna Troberg.
4 av 5
Anna Troberg. - Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
Henrik Alexandersson.
5 av 5
Henrik Alexandersson. - Foto: Nyheter24

Bloggresumén: Visionslöshet, SÄPO och antirasistiskt recept

VECKANS NYHETSBLOGGRESUMÉ - VECKA 43. Vad har engagerat Nyheter24:s nyhetsbloggare den gångna veckan? Här kommer en update!


På Nyheter24 har vi ett antal nyhetsbloggare som skriver om allt från internetfenomen till det som sker innanför väggarna i Bryssel och en del annat där emellan. Har du inte riktigt fått grepp om vad de bloggar om? Här kommer en kort presentation och en resumé över vad de har haft för sig den gångna veckan.

Henrik Alexandersson får kusliga vibbar av Reinfeldts vision om visionslöshet. Han passar därför på att själv klä av Reinfeldt;

”På 1990-talet stördes han av protesterna från ungdomar som visade sitt politiska engagemang genom civil olydnad. På 2000-talet är det bloggarna, internet som skapar oordning, det kaos han så hett ogillar i den politiska processen.”  

Alex Bengtsson tycker att det är något sjukt, mycket sjukt med hans hemkommun.  Därför tycker han att kungsbackabor i Halland har sig själva att skylla för att de känner sig utanför. Men en ung man från Vallda håller inte med.

Dessutom bjuder han på receptet för ett lyckat antirasistiskt arbete, med tre huvudingredienser.

Martin Edgélius tycker att drevet kring Juholt av förklarliga anledningar fick en annan utgång än tidigare drev mot socialdemokratiska politiker. Han tycker att de moraliska betänkligheterna är som bortblåsta när det gäller Håkan Juholt. Men är det verkligen så?

Och läs också varför Edgélius tycker att vi borde frånta samtliga trossamfund vigselrätten. Skulle det vara bättre med en civilrättslig giftemålslagstiftning?

Anna Troberg undrar om du är en del av problemet eller en del av lösningen? Har vi ett problem och vad är problem?

Den gångna veckan har SÄPO upprört Troberg. Är det för att hon inte vet exakt vad SÄPO tycker och vill? Eller misstror hon hela svenska system?

Eric Rosén vänder sig till Gud. Men kan det verkligen hjälpa de journalister som hamnat på sidospår och lämnat journalistikens sanna väg? Och vad skiljer Nyheter24 från resten av mediehusen? Klart är att han inte går med på att alla kan kalla sig för journalister.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.