Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kärleksförklaring friade kaninvän

Nyheter | 02/10/2008 18:09

Han förklarade sin kärlek till kaniner. Och friades för djurplågeri.

KRISTIANSTAD. 37-åringen lyckades med en passionerad kärleksförklaring beveka domstolen. Och han friades från åtalet om djurplågeri.

Den 37-årige mannen promenerade i Kristianstad en dag i vintras. I famnen höll han en gullig kanin. I nackskinnet. Samtidigt gjorde han kaströrelser med den ut mot gatan, skriver Skånskan.

Två unga män tyckte att det såg ut som allt annat än kärlek och närmade sig mannen för att föra den ovarsamma kaninhanteringen på tal.

Då tar 37-åringen plöstligt fram en pistol och riktar den mot de unga männen. Han gör en mantelrörelse. Paniken handlar plötsligt inte alls längre om kaninen.

Under rättegången säger 37-åringen att det var en soft air-gun. Till sitt försvar säger han också att han under en längre tid varit trakasserad på grund av sin sexuella läggning.

– Min avsikt var endast att freda mig. Kaninen är det bästa jag har, och det skulle aldrig falla mig in att medvetet göra den illa. Jag pussar och gullar på den, precis som andra människor gör med små barn.

Polisen omhändertog kaninen, vilket 37-åringen har överklagat. Frågan är nu föremål för rättslig prövning i regeringsrätten.

Nu är 37-åringen dömd för olaga hot. 50 dagsböter blev straffet. Tingsrätten ogillade däremot åtalet om djurplågeri, alternativt brott mot djurskyddslagen.

– Kärleksförklaringen till kaninen ger ett starkt intryck av äkthet, skriver domstolen i sitt domslut.

Skrivet av: