Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hästägare misstänkt för olaglig slakt

Nyheter | 01/10/2008 07:33

Hästarna försvann spårlöst. Nu misstänker man att de svartslaktades.

Det var i juli som Elisabeth Jogmark polisanmälde hästen Ametists försvinnande. Hästen hade blivit lovad en trygg ålderdom hos den nya ägaren Veronika Larsson. Men efter att hästen hamnade i Larssons ägo försvann den. Spårlöst. Sedan fick Jogmark reda på att Larsson var styrelseledamot i Knorrevångens Slakt AB.

Nu misstänker polisen att Larsson svartslaktat flera djur. Andra hästägare som varit i kontakt med Larsson har råkat ut för samma sak. Men polisen kan i princip inte tvinga en ny ägare att visa upp en häst eftersom den lämnats över frivilligt.

Att lösa gåtan har polisen inget större hopp om. Brott mot livsmedelslagen är inget högprioriterat brott och inga bevis finns om djuret skulle vara slaktat.

– Det kan mycket väl vara så att anmälaren har rätt i sina misstankar, men beroende vad som kommer fram i förhöret kan det vara svårt för oss att styrka att så har skett, säger Thomas Tell, utredningsbefäl, enligt Skånskan.

Skrivet av: