Fredrik Reinfeldt har än så länge valt att inte kommentera händelsen.
1 av 3
Fredrik Reinfeldt har än så länge valt att inte kommentera händelsen. - Foto: Conny Sillén / SCANPIX
Statsministerns son flydde till en äldre bror på Sturecompagniet efter misshandeln.
2 av 3
Statsministerns son flydde till en äldre bror på Sturecompagniet efter misshandeln. - Foto: GUNNAR LUNDMARK / SvD / SCANPIX
Det var på Stureplan som Reinfeldts 16-årige son bland annat blev slagen med en glasflaska.
3 av 3
Det var på Stureplan som Reinfeldts 16-årige son bland annat blev slagen med en glasflaska. - Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

Misshandlade Reinfeldt - nu är de på fri fot

De två 16-åringar som suttit anhållna för misshandel på statsministerns jämnårige son släpptes på måndagen.


Detta har hänt

Vid 02.00-tiden natten till den 6 november misshandlades Fredrik Reinfeldts 16-årige son vid Stureplan i centrala Stockholm. Detta efter att han lämnat en hemmafest i Alvik sedan han varit inblandad i ett bråk.

Utanför nattklubben East fick 16-åringen en flaska i huvudet av flera killar som också sparkade den unge Reinfeldt i huvudet när han låg ner, medvetslös.

Efter att ha vaknat till sökte 16-åringen skydd på Sturecompagniet där han fick sällskap av sin äldre bror och senare kunde föras till sjukhus.

Chefredaktör Ehsan Fadakar om misshandeln

"Nyheter24 publicerade två artiklar om händelsen på Stureplan. Den ena om vilket ansvar paret Reinfeldt har för sin 16-årige son, den andra om Säpos agerande i fallet.

Händelsen öppnar också för relevanta frågor, inte bara till paret Reinfeldt som föräldrar, men till Fredrik Reinfeldt som statsminister för Sverige."

Läs hela analysen här.

STOCKHOLM. Natten till lördagen misshandlades statsminister Fredrik Reinfeldts (M) 16-årige son vid Stureplan mitt i centrala Stockholm. Två jämnåriga anhölls senare. Efter två dagar hos polisen har de båda dock släppts.

– De försattes på fri fot i måndags i väntan på rättegång och utredningen går vidare, säger Petra Sjölander, presstalesman på Citypolisen, till Nyheter24.

Är det dessa två som är misstänkta eller kan det bli fler?

– Just nu är det bara de två men det kan säkert ändras.

Utredningen kan ta lång tid

Det kan dock dröja ett tag innan utredningen leder fram till något åtal. Detta eftersom Stureplan är en av de mest välbesökta platserna i Stockholm under helgnätterna.

– Det gör att det finns mycket vittnen så det tar lite längre tid att få ihop det, säger Sjölander och påpekar att man till och med måste göra om förhör med vissa vittnen.

I den anmälan som Reinfeldts son gjort har både händelser i Alvik och vid Stureplan tagits upp.

Nyheter24 har tidigare lyft frågorna om vilket ansvar Fredrik och Filippa Reinfeldt har över sin son och om 16-åringen borde ha Säposkydd.

/
/
/
Son
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!