Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen struntade i insidertipsen

Nyheter | 02/10/2008 19:45

35-åringen hade inga problem att fly från Sverige.

Det spelade ingen roll att tipsen om insiderbrott kom. Polisen hade ändå bestämt sig för att ligga på latsidan. I alla fall när det gäller Arvsfondshärvan. Nya uppgifter visar att polisen väntade för länge med att slå till, vilket gjorde att en misstänkt utan problem kunde fly.

Allmänna arvsfonden misstänks ha blivit blåst på miljoner då testamenten har fabricerats. På det sättet har ett antal personer kunnat mygla till sig avlidna personers egendom. Enligt åklagaren hade en 35-årig jurist, tidigare vid Kammarkollegiet, en nyckelroll i stöten. Trots misstanke från polisen kunde 35-åringen fly till Thailand, skriver Upsala Nya Tidning.

– Vi tror inte att han åkte för att hålla sig undan polisen. Han hade planerat resan sedan länge och hade dykt där tidigare så det är inget konstigt. Men sedan fick han snabbt reda på att vi slagit till och då valde han att inte komma tillbaka, säger Krister Karlsson på länskriminalen i Stockholm som ansvarade för polisutredningen.

På frågan om varför polisen inte gjorde någonting säger Karlsson:

– Vi måste ha bevis först, vilket vi höll på med hela hösten. Först att undersöka bankkonton och sedan teleavlyssning.

35-åringen har häktats i sin frånvaro och polisen bedömer att han kan gripas inom kort av lokala polismyndigheter, skriver Upsala Nya Tidning.

Skrivet av: