Vapentillslag kopplar ihop gängkrig

Gängkrigen i Malmö och Köpenhamn hänger ihop.


Som Nyheter24 tidigare rapporterat befarar Skånepolisen att det brutala gängkrig som paralyserat Köpenhamn under hösten spridit sig över sundet till Malmö. Nu är farhågorna bekräftade.

Efter en massiv insats i Rosengård på tisdagskvällen kan polisen bekräfta kopplingen mellan gängkrigen som skakat Malmö och Köpenhamn den senaste tiden. En person greps för brott mot vapenlagen och tre personer är intagna till förhör. Dessutom beslagtogs en skarpladdad pistol och ett laddat magasin till ett automatgevär.

Polisen har starka misstankar om att de gripna och de beslagtagna vapnen har kopplingar till det danska gänget Black Cobra och den blodiga gängkonflikt som den senaste tiden skakat Köpenhamn.

Enligt Sofie Österheim, informatör vid Skånepolisen, bekräftar tisdagskvällens tillslag en sak: gängkrigen i Malmö och Köpenhamn hänger ihop. Men om de gripna personerna har en koppling till Black Cobra vill Österheim inte bekräfta.

– Vi misstänker att de har en koppling till Black Cobra, det är allt jag kan säga, säger Sofie Österheim, till Sydsvenskan.

Konflikten mellan Black Cobra, numera ett av de största kriminella gängen i Danmark, och deras ärkefiende Hells Angels och MC-gängets stödgrupp AK 81 har blossat upp rejält i Köpenhamn. Ett flertal dödsskjutningar har drabbat den danska huvudstaden och lett till krismöten hos Köpenhamnspolisen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!