Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ingvar Oldsbergs mäklare utreds efter miljonlån

- 04/03/2009, 16:52 -

Mäklaren lånade ut en miljon till Ingvar Oldsberg. Det strider mot god fastighetsmäklarsed, enligt myndighetschef.

Som Nyheter24 tidigare rapporterat gick programledarlegenden Ingvar Oldsberg (för första gången?) ut på internet i slutet av 2008. Anledningen var för att lägga ut en annons på blocket där han försökte kränga sin herrgård Baldersnäs i Bengtfors kommun. Prislappen: 18 miljoner. Men trots den hiskeliga summan, Oldsberg köpte Baldersnäs för fyra miljoner 2005, lockade annonsen ett par intressenter.

Tydligen gav inte annonsen på blocket något resultat. Oldsberg riskerade konkurs. Herrgården måste säljas. Prislappen sänktes till 15 miljoner. Fortfarande inget resultat. Konkurs för Ingvar Oldsbergs bolag Baldersnäs Herrgård AB och en auktion av herrgården väntade. Men i sista stund klev Oldsbergs mäklare, Sven Erik Johansson, in och stoppade in en miljon skattade kronor i Oldsbergs bolag. Något som håller Oldsberg flytande ett tag till.

Men enligt uppgifter till Nyheter24 har fastighetsmäklarnämnden nu beslutat att inleda ett tillsynsärende i fallet. Anna-Lena Järvstrand, myndighetschef och ordförande i fastighetsmäklarnämndens disciplinnämnd, menar att det strider mot god fastighetsmäklarsed att låna ut pengar till klienter.

Nyheter24 har försökt nå Anna-Lena Järvstrand för en kommentar utan resultat.

Skrivet av: