Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Missuppfattade - brände ner fel hus

Nyheter | 03/10/2008 02:59

Två mäns krogar i Göteborg gick i konkurs och genomförde desperata åtgärder.

De båda männens krogar i Göteborg gick i konkurs och konkurrenter ville köpa konkursboet. Det startade en brottsvåg med anlagda bränder och flera bombhot.

Två krögare bland de möjliga köparna fick sina bilar uppeldade. Andra som kunde tänkas vara ett hot för de båda konkursdrabbades planer på att driva sin verksamhet vidare drabbades av hot och andra otrevligheter. På fredagen åtalas de två konkursdrabbade vid tingsrätten i Göteborg, tillsammans med ytterligare två som hjälpt dem i försöken att skrämma bort eventuella konkurrenter, uppger Metro.

Polisen har bland annat tagit avlyssningsutrustning i beslag. Den användes för att bugga konkursförvaltaren, tror polisen. Fast ett av namnen männen hörde missuppfattades vilket ledde till en storbrand i Göteborgs centrum där bland annat en elbutik totalförstördes. Attentatet vändes mot fel näringsidkare, säger polisen.

Skrivet av: