"Tuggar inte fradga!"

Janne Josefsson till motattack.


Liza Marklund intervjuades i Skavlan förra fredagen med anledning av kontroverserna med boken Gömda. I intervjun sa Marklund:

– Har man haft fradgatuggande, gallskrikande Janne Josefsson efter sig så klarar man det mesta.

Efter gårdagens sändning gick Janne Josefsson till motattack. Skavlan i SVT följdes av att hallåan läste upp ett brev från Josefsson där han anklagade Marklund för att ljuga. I veckan kontaktade Josefsson ansvariga på SVT och krävde att man skulle läsa ett genmäle i fredagskvällens avsnitt av Skavlan. Men SVT vägrade – och genmälet kom i stället efter programmet då det lästes upp av hallåan som meddelade tittarna:

– Janne Josefsson har hört av sig och vill ha framför att det Liza Marklund sa var påhittat. De har inte pratat med varandra på telefon, inte brevväxlat och inte varit i kontakt med varandra alls.

Josefsson menar nu att brevet inte lästes upp av Skavlan eftersom programledaren inte var bekväm med att läsa upp det i programmet.

– Det har missköts grovt av Skavlan. Har lögnen framförts i programmet ska även dementin framföras i programmet, säger Josefsson, enligt Aftonbladet.

Till Expressen medger han att han har försökt få kontakt med Liza Marklund om att medverka i "Debatt".

– Jo, men om man påstår att jag skrikit med fradga i munnen, det är som att jag jagat henne.

Men var det inte bildligt talat av Liza Marklund?

– Det kan man givetvis påstå, men det är att gå för långt, säger Janne Josefsson.

Liza Marklund säger till Expressen, via sin talesman Niclas Lövkvist:

- Jag är förvånad över att en respekterad journalist som Janne Josefsson agerar på det här sättet. Han använder sina teveprogram för att offentligt avrätta människor som han anser har gjort något fel. Men när han själv blir kritiserad så reagerar han som prinsessan på ärten. Han får väl stå för sitt beteende, han som alla andra.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!