Stockholm

Nakenmodell sparkades från fritids

"Hon var en dålig förebild för barnen."


Läs mer

Kija Habibzadeh. Tidigare deltagare i dokusåpan "Baren". Numera mamma, undersköterska, piercerska, modell, gogodansös och student. Och nakenmodell. Men fritidsledare kan hon inte längre kalla sig. Personalen på fritidshemmet Ängslättsgården i Malmö tyckte inte att Kija var en lämplig förebild för barnen.

Det hela uppdagades efter att en anställd berättade för barnen att Kija varit med i teveprogrammet Baren. Några internetvana barn googlade henne och fann en hemsida med modellbilder, däribland nakenbilder, på sin fritidsledare. En förälder till ett av barnen fick reda på det och kontaktade fritidsgården.

– Hon var en dålig förebild för barnen, enligt Lena Ericsson, chef för Limhamn-Bunkeflos fritidsgårdar, som därför valde att avsluta Kijas provanställning.

– Våra anställda ska vara ett gott föredöme, vi har ett ansvar inför föräldrarna att skydda barnen, men hennes agerande rimmade inte in med det, därför går vi inte vidare med anställningen, motiverar Ericsson beslutet enligt Skånskan.

Själv är Kija förtvivlad och känner sig jagad.

– Är det fel att ha en snygg fritidsledare? Det är inga porrbilder och det handlar om en mamma. Antingen är hon avundsjuk eller rasist!, säger Kija som kontaktat facket Kommunal för att kolla sin rätt, skriver Skånskan.

Kommunal menar att anställda har rätt till att ha en hemsida. Men påpekar att det är upp till arbetsgivaren att besluta om specifika fall.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.