Kvinna ännu anhållen för E-tunamord

Ännu sitter den 54-åriga kvinna anhållen för mord på en 62-årig man i Eskilstuna.


Ännu sitter den 54-åriga kvinna anhållen som misstänks för mord på en 62-årig man i Eskilstuna.

Utredningen om händelsen fortsätter.

– Kvinnan är förhörd igen. Hon fortsätter att förneka brott, men är fortsatt anhållen - sedan får vi se vad som händer i morgon (måndag), säger Svante Melin, kommissarie och presstalesman för polisen i Södermanland, till TT.

Under söndagen fortsatte polisen också knacka dörr och prata med grannar till den döde. Dessutom gjordes en del tekniska undersökningar.

Mannen bodde själv och hittades död i sin lägenhet i stadsdelen Nyfors på fredagskvällen. När kroppen undersöktes uppstod brottsmisstankar. Den som gjorde fyndet var en kvinnlig bekant med egen nyckel till den då låsta bostaden.

På lördagen hämtades en 54-årig kvinna till förhör från sin bostad nära Nyfors. Hon greps sedan, anhölls, undersöktes av rättsläkare och förhördes.

TT: Förnekar du att den anhållna kvinnan är identisk med den som hittade mannen?

– Jag kommer inte att kommentera det, svarar Melin.

Varken den anhållna kvinnan eller den döde är känd av polisen för tidigare brott.

Mannen hade sannolikt varit död någon eller ett par dagar när han hittades. Den döde ska undersökas och obduceras på rättsläkarstationen i Solna. Därifrån väntas svar på måndagen eller tisdagen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Intrum sparar bort hundratals miljoner

Rejält vinstlyft för SEB

Storbanken SEB redovisar en vinst före kreditförluster och påförda avgifter på 13,5 miljarder kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med 12,6 miljarder under motsvarande kvartal i fjol.

Ökad vinst för Volvo Cars

Volvo Cars redovisar en ökad rörelsevinst. För första kvartalet landade vinsten på 6,8 miljarder kronor jämfört med 6,3 miljarder kronor samma period föregående år.

Lägre vinst för Husqvarna

Husqvarna, tillverkare av trädgårdsmaskiner, gjorde en vinst på 1 930 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 2 364 miljoner kronor samma period i fjol.

Morgonens nyheter 24 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

USA:s ultimatum till Tiktok: Sälj eller kastas ut

USA:s senat har röstat ja till ett förslag som kan komma att förbjuda Tiktok i landet. Techjätten måste kapa banden till Kina, eller slängas ut från den amerikanska marknaden.