Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Åtal för Black Cobra-hot

- 10/03/2009, 13:00 -

De hade Black Cobra-tröjor på sig. Med det hotet i ryggen försökte de pressa en företagare i Malmö på 200 000 kronor.

Genom att visa gängtröjor med symboler för den kriminella organisationen Black Cobra försökte två män hota till sig 200 000 kronor från en företagare i Malmö.

Ett av hoten spelades in och nu åtalas de.

En av männen, en 21-åring, åtalas dessutom för bedrägeri genom så kallad skimning, kortbedrägeri, i stor skala. Totalt ska han enligt åtalet ha lurat butiker och andra näringsställen i Skåne på mer än 80 000 kronor mellan den 27 november och den 9 december förra året.

En butiksanställd i en sportaffär i Malmö fattade misstankar mot honom när han försökte handla för 4 600 kronor med ett manipulerat kort, vilket ledde till att han kunde gripas.

Han släpptes på fri fot den 11 december, men i början av februari greps han på nytt efter de misstänkta utpressningsförsöken mot företagaren.

Tillsammans med en 22-årig man hotade 21-åringen att skada företagaren och hans firma, om han inte lämnade ifrån sig antingen en bil plus 100 000 kronor, eller 200 000 kronor.

Nästa dag återkom 21-åringen tillsammans med en annan man för att hota företagaren på nytt. Delar av det besöket dokumenterades i både ljud och bild och den filmen blir ett av åklagarens trumfkort under rättegången, som preliminärt ska hållas i Malmö tingsrätts säkerhetssal den 17-18 mars.

Skrivet av: