Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Danska gängkriget på väg mot Sverige

Nyheter | 03/03/2009 06:58

Skånepolisen fruktar att gängkriget sprider sig över sundet.

MALMÖ. Det våldsamma gängkrig som sedan i höstas skakar Danmark och i synnerhet Köpenhamn riskerar att sprida sig till Sverige. Det befarar nu Skånepolisen. Anledningen är att ett av de ledande MC-gängen, Black Cobra, nyligen etablerat sig i Malmö.

Bara den senaste veckan har tre personer dödats och ett antal skadats i det danska gängkriget. Detta trots att regeringen beslutat sig för att ta tag i gängproblemen med hårdhandskarna och kraftigt har ökat antalet poliser på gatan.

Black Cobra har länge haft en aktiv konflikt med Hells Angels, som skördat ett flertal dödsoffer, och då även det gänget finns i Malmö fruktar polisen att konflikten flyttar med över sundet.

– Det ligger nära till hands att det skulle vara så här också, säger källan vid Skånepolisen, till Sydsvenskan.

Black Cobra har redan hunnit göra väsen av sig i Malmö och i dag hålls häktningsförhandlingar mot en medlem som är misstänkt för utpressning av en bilhandlare.

Skrivet av: