Kommunpolitikern Annika Rydh tycker inte att flyktingarna förtjänar "lyxen" med riktiga duschar och snabba handläggningstider.
1 av 3
Kommunpolitikern Annika Rydh tycker inte att flyktingarna förtjänar "lyxen" med riktiga duschar och snabba handläggningstider. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
På Migrationsverket i Borås säger man att flyktingarna på Rävlanda centrum inte framförde krav på boendet.
2 av 3
På Migrationsverket i Borås säger man att flyktingarna på Rävlanda centrum inte framförde krav på boendet. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Och passar det inte kan flyktingarna åka hem, menar Annika Rydh.
3 av 3
Och passar det inte kan flyktingarna åka hem, menar Annika Rydh. - Foto: Sverigedemokraterna Älmhult

Asylsökande klagade på farligt mögel - SD: "Flyktingar är kravmaskiner"

Migrationsverket håller inte med om att flyktingarna ställer stora krav. "Inte så konstigt att man framför synpunkter om mögel och fuktskador."


"Neger är en färg"

Kommunpolitikern Annika Rydh (SD) har tidigare gjort sig känd för hur hon använder ordet "neger". Hon menar att det är sammanhanget som ska avgöra om det är okej att säga neger eller inte. Hon hävdar också att diskussionen gällande vad som är okej att säga eller inte, har gått till överdrift.

Men samtidigt som lokalpolitikern fick hård kritik fick hon också delvis stöd av Sverigedemokraternas presschef Martin Kinnunen.

– Traditionellt i Sverige så är neger en färg. Det är ju i USA som ordet har en annan betydelse, sa han till Nyheter24 då.

BORÅS/ÄLMHULT. Mögel, fuktskador, barackduschar och svårigheter med att ta sig till handläggarna i Borås. Det är några av de synpunkter som flyktingarna på det tillfälliga boendet Rävlanda Centrum tidigare har framfört till Migrationsverket.

Men enligt SD-politikern Annika Rydh, som tidigare gjort sig känd för sina uttalanden om att det inte är något skällsord att kalla någon för "neger", är det att begära för mycket. Hon tycker i stället att flyktingarna ska åka hem till de länder de tvingats fly ifrån i stället för att klaga.

"De ställer krav som de ägde landet"

"Vad är det för fasoner som flyktingar tar sig för?  Ställa krav som om de ägde landet. Nu är det verkligen hög tid för våra ansvariga politiker i regeringen att sätta stopp!" - skriver politikern på Sverigedemokraterna i Älmhults hemsida den 11 januari. Inlägget blev dock föremål för diskussion först på söndagen då det började spridas i sociala medier. Bland annat twittrade Nyheter24:s bloggare Kawa Zolfagary om hennes inlägg på söndagen.

När Nyheter24 når Annika Rydh står hon fast vid att asylsökande inte ska få klaga.

– Flyktingar är kravmaskiner. De ställer orimliga krav på anläggningarna och ska ha förmåner som strider mot all sans och förnuft, säger Annika Rydh, kommunpolitiker till Nyheter24 och fortsätter:

– Människor som flyr från något de tycker är dåligt och sedan klagar och tycker de att det är sämre här, då tycker jag att det är bättre att de åker hem.

Migrationsverket stängde boendet på grund av dålig standard

Men enligt Migrationsverket i Borås har det inte framförts några krav från de ayslsökande på boendet. De menar att man valde att stänga ner Rävlanda centrum den 29 februari, för mindre än en vecka sedan, eftersom standarden på boendet var för dålig.

– De har inte framfört några krav på boendet. De som bor där har inte heller den möjligheten. Men med all rätt har det framfört sina synpunkter och det tycker jag är bra. Det känns långt ifrån rimligt att de ska åka hem, säger Stefan Bergman, enhetschef för Migrationsverket i Borås, till Nyheter24.

Vad tycker du om att Annika Rydh kallar dem för "kravmaskiner"?

– Bara för att man har flytt och fått skydd här i Sverige är man fortfarande mån om sina barn. Är det då fuktskador och mögel är det inte så konstigt att man pratar om det. De är verkligen inte några kravmaskiner. Jag har jobbat med detta över 20 år och vet att asylsökande drar sig in i det längsta för att klaga. Och det gör de delvis för att de inte vet hur klagomål hanteras. Men jag upplever att de klagar i mycket mindre utsträckning än andra.

/
/
/
/
/
/
Senaste nytt

Ikea delar ut bonus på 3,5 miljarder till sina anställda – så fördelas pengarna

Putin håller årlig presskonferens i december

Rysslands president Vladimir Putin håller sin årliga presskonferens den 14 december, meddelar Kremls talesperson Dimitri Peskov.

Rekordvarmt 2023 – och det blir värre

Krossade värmerekord, ökade utsläpp av växthusgaser och minskande isar i Antarktis. Det är kontentan när FN:s meteorologiska organisation WMO släpper en ny rapport lagom till klimatförhandlingarna i Dubai.

Stopp i all tågtrafik mellan Stockholm och Sundsvall

Det är stopp för all tågtrafik söderut från Sundsvall till Stockholm, uppger Trafikverket.

Naloxon-nässprayen som räddar tusentals liv

Efter åratal av diskussioner ska den livräddande naloxonsprejen nu kunna köpas receptfritt på apotek. Förhoppningen är att undvika fler dödsfall bland de som överdoserat opioider. Men vad är naloxon och hur räddar den liv?

Make mördade sin fru i p-hus – döms till livstids fängelse och utvisning

Den 37-årige mannen dömdes i tingsrätten till livstids fängelse för att ha huggit ihjäl sin fru i ett parkeringshus i Malmö i våras. Nu fastställer hovrätten över Skåne och Blekinge domen i sin helhet.