Söndag 16 Maj
Stockholm

Jätterazzia mot knarkköpare

Polisen gjorde under torsdagen razzior hos 447 misstänkta narkotikaköpare över hela landet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

– Det är det största tillslaget som vi gjort i Sverige, säger Cecilia Fant, kriminalinspektör vid rikskriminalens underrättelsetjänst, till Kriminalkanalen.se.

I de flesta fallen hittade man narkotika. Vid en av husrannsakningarna hittades även ett vapen.

Operationen - som gick under namnet Plattång - riktades mot kunder till en 44-årig man som sålt det narkotikaklassade preparatet Tramadol via internet. I förra veckan dömdes 44-åringen av Eskilstuna tingsrätt till tio års fängelse för grovt narkotikabrott.

Tramadol narkotikaklassades 1 december 2007. Drogen liknar morfin och har varit populärt bland ungdomar. Majoriteten av dem som polisen gjorde husrannsakan hos under torsdagen är mellan 16 och 25 år.

På Internetforum diskuteras knarkrazzian flitigt. En orolig användare skriver bland annat:

"Nu i kväll kom det tre poliser och förhörde mig om narkotikabrott. Jag är en vanlig människa med jobbiga smärtor så jag provade och beställa smärtlindrande på nätet, men de kom aldrig fram. Jag är gift, fast jobb på bank och barn. Bor i Stockholm City, alltså jag är ingen knarkare eller lodis. De säger att det var Tramadol i beställningarna men det vet ju faktiskt inte jag eftersom jag inte fått paketen. Är tidigare ostraffad. Hamnar jag i fängelse nu?"

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela