Twitterkonversationen har fått stor spridning på nätet.  "Många garvar så dom håller på att dö åt min dumhet, det bjuder jag på", skriver Ismarker.
1 av 6
Twitterkonversationen har fått stor spridning på nätet. "Många garvar så dom håller på att dö åt min dumhet, det bjuder jag på", skriver Ismarker. - Foto: FAKSIMIL FRÅN TWITTER.COM
Henriks förklaring på bloggen. Bläddra vidare för hela twitterkonversationen.
2 av 6
Henriks förklaring på bloggen. Bläddra vidare för hela twitterkonversationen. - Foto: FAKSIMIL FRÅN WWW.HENRIK.NET
Den där bulan kanske skulle vara till hjälp.
3 av 6
Den där bulan kanske skulle vara till hjälp.
Den tweeten kostade 2400 kronor.
4 av 6
Den tweeten kostade 2400 kronor. - Foto: FAKSIMIL FRÅN HENRIK.NET
På bloggen skickar Henrik en hälsning till de som roats av händelsen: "Vill bara skicka med en enda grej till alla som läser detta: kör försiktigt! ;-)"
5 av 6
På bloggen skickar Henrik en hälsning till de som roats av händelsen: "Vill bara skicka med en enda grej till alla som läser detta: kör försiktigt! ;-)" - Foto: FAKSIMIL FRÅN HENRIK.NET
Henrik var den enda som stoppades för fortkörning under den halvtimmen polisen var på plats.
6 av 6
Henrik var den enda som stoppades för fortkörning under den halvtimmen polisen var på plats. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Henrik twittertipsade polisen om fortkörare - åkte själv dit

Henrik Ismarker bad polisen sätta upp en hastighetskontroll. Bara timmar senare fastnade han själv i den och fick betala 2 400 kronor."Pinsamt och dumt", skriver han på sin blogg.


"Har hänt tidigare"

Peter Nylind berättar att det inte är ovanligt att polisen får in önskemål om hastighetskontroller via Twitter. Men att tipsarna sedan åker dit i kontrollerna är mer ovanligt, även om det har hänt.

– Det finns historier om lärare och rektorer som ringt in och sagt att folk kör som idioter utanför skolan. Sen har de åkt dit själva när de är på väg till eller från arbetsplatsen.

– Men just den här sträckan av Mälarhöjdsvägen är känd för sina många fortkörare. Det är egentligen otroligt att vi bara tog en den dagen.

37-årige Henrik Ismarker var trött på fartdårarna på Mälarhöjdsvägen i Stockholm och bad därför polisen om hjälp via Twitter. Ordningschefen på Söderortspolisen, Peter Nylind, hörde Ismarkers bön på nätet och dagen efter var hastighetskontrollen på plats. Men svaret från Ismarker var kanske inte vad Nylind hade väntat sig.

Ismarker på Twitter: "Fint att ni kunde vara på plats redan i dag. Det blev dyrt även för mig".

Ismarker hade gasat på lite extra i backen uppför Mälarhöjdsvägen och blivit stoppad av polisen på andra sidan. 42 kilometer i timmen på en 30-väg gav 2 400 kronor i böter.

"Jag åkte dit, med all rätt"

På sin blogg förklarar Henrik Ismarker närmare vad som hände:

"I morse satte jag mig i bilen och sa till Annika att det var bäst att ta det extra lugnt med tanke på min önskan på Twitter i går. Jag kör i sakta mak uppför Mälarhöjdsvägen men gasar på lite upp över krönet. Det var dumt, för på andra sidan stod polisen och mätte hastigheten. Jag åkte dit, med all rätt. Jag hade kört 42 km i timmen utanför en skola och det kostade mig 2 400 kr. Pinsamt, dumt och en bra läxa".

Peter Nylind förklarar att polisen fick tid över och därför bestämde sig för att åka till Mälarhöjdsvägen just med anledning av Ismarkers önskemål.

- Det är helt otroligt att det sen visar sig att det är samma person vi stoppar för fortkörning. Historian får extra knorr eftersom den här föraren var den enda vi stoppade under den halvtimmen vi stod där, säger ordningschefen Peter Nylind till Nyheter24.

"Kan inte bli större fail"

Något Ismarker senare varskoddes på Twitter:

Ismarker: Så otroligt klantigt. Pratade om ev. kontroll i bilen så gasade jag på lite över krönet. Rapportera gärna om utfallet sen.

Söderortspolisen: Utfallet ja,.....det var visst bara en av dem som passerade kontrollen som inte höll hastigheten....

Ismarker: Kan inte bli större fail alltså. Men tack för läxan.

Se hela twitterkonversationen i bildspelet ovan.

/
/
/
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Ystad: Polisen rapporterar om trafikolycka

Börsen väntas öppna nedåt

Börsen väntas öppna på svagt minus, enligt förhandeln på IG Market. Även på andra håll väntas röda siffror.

Mordet på Tove i Vetlanda: Här är allt som hänt i fallet

Johanna Leshem Jansson och Maja Hellman dömdes i tingsrätten för att ha mördat 21-åriga Tove. Efter överklagan, tas det uppmärksammade fallet nu upp i hovrätten. Här är allt som hänt sedan Tove försvann i oktober 2022.

Frågan i Sunaks tal: Blir det några snabbtåg?

När vågar Tories hålla val? Och ska den omtalade biljonjärnvägen kapas? Det är frågorna i fokus när Storbritanniens premiärminister i dag håller tal på partikongressen i Manchester.

Nio av tio gängkriminella återfaller i brott

Hela 91 procent av ungdomarna med gängkoppling som döms till sluten ungdomsvård återfaller i brott inom några år, enligt en ny rapport.

Flygresor fortsätter öka – till utlandet

1 timme sedan
Svenskarnas flygresor ökade i september med fem procent jämfört med samma månad 2022, enligt ett pressmeddelande med statistik från statliga Swedavias flygplatser. Utvecklingen beror främst på ökat utrikesresande från Arlanda.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.