Konstfackselev hotas av fängelse

Konstnären Anna Odell misstänks för fyra olika lagbrott.


Falskt larm. Våldsamt motstånd. Ofredande. Oredligt förfarande. Listan på brott som konstfackseleven Anna Odell misstänks ha gjort sig skyldig till, är lång. Nu riskerar hon fängelse.

Det var den 21 januari på S:t Görans psykakut som Odell iscensatte sitt "skådespel". Hon låtsades vara psyksjuk. Något som skapade ett ramaskri i Sverige och både konstnären ifråga och Konstfack fick ta emot hård kritik. Anna Odell har nu tilldelats Claes Borgström som advokat och kallas snart till sitt första polisförhör.

– Vi har ännu inte gått igenom anklagelserna, säger Claes Borgström till Metro.

Trots kritiken, polisanmälan och hotet om fängelse, så kommer Odell att slutföra sitt konstprojekt.

– Brottsanklagelserna har ju krånglat till planeringen. Men det är viktigt att slutföra projektet och även berätta om mina syften, säger Anna Odell till Metro och fortsätter:

– Jag har inte slagit och sparkat någon och inte heller har jag spottat personal i ansiktet. Jag spottade på golvet för att förstärka trovärdigheten som psyksjuk, förklarar Anna Odell, som kallar ansvarig överläkares beskrivning av intagningen för ”skandalös”.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Billström om Iran: "Tar fokus från Gaza"

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka med stulen bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Polisen i Sigtuna rapporterar om bedrägeri

"Tullpersonal på Arlanda anträffar en resenär med en större mängd kontanter i väskan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.