Fyrhjuling körde på polis

- 22/03/2009, 07:47 -

Kallade polisen för hora, körde på honom och brände därifrån.

GÖTEBORG. Radarvägen i Mölndals utkant natten till söndagen. Polisen hade stannat för att se hur det gått för en ung kvinna som fallit av mc:n när föraren stegrat med den natten till söndagen. När polisen gått fram till kvinnan vände mc-föraren tillbaka, tog sats, gav full gas och klämde fast polisen mot hennes bil, berättade hon för sina kolleger.

Efter att ha kallat polisen för polishora och andra oförskämdheter tog föraren upp sin passagerare och försvann, säger polisen i Mölndal.

Den kvinnliga polisen fick hjälp till sjukhus där läkare konstaterade att hon fått mjukdelsskador i det ena benet. Hon klarade sig dock utan fraktur.

Fyrhjulingen saknade registreringsskylt och eftersom polisen därför inte vet vem som är ägaren försvårade det sökandet efter fordonet. Polisen utesluter inte heller att fyrhjulingen stulits och jakten efter den pågick förgäves hela natten. Både mannen och kvinnan bedömdes vara runt 20 år gamla.

Ett stort antal poliser i Göteborgstrakten jagar en fyrhjuling som kört på och skadat en polis i Mölndal. Föraren är misstänkt för antingen dråpförsök eller våld mot tjänsteman.

Brottsrubriceringen var inte klar innan den påkörda polisen kunnat komplettera sin redogörelse för händelsen.

Skrivet av: