Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stoppade 38 levande kattungar i frysen

- 20/08/2012, 08:30 -
38 kattungar frös ihjäl i trebarnsmammans frys. Varje år ökar anmälningarna om djurplågeri.

38 kattungar frös ihjäl i trebarnsmammans frys. Varje år ökar anmälningarna om djurplågeri.

Polisen

Trebarnsmamma virade in dem i handdukar och lade dem i frysen - för att slippa höra skriken. Fick djurförbud först i juni fyra år senare.

KALMAR. I över tre år lade en trebarnsmamma i Kalmartrakten in kattungar i frysen för att hon inte kunde ta hand om dem. 38 ungar frös ihjäl innan allting kunde uppdagas, något som Nyheter24 tidigare rapporterat. I februari dömdes hon för djurplågeri och under sommaren har hon belagts med djurförbud.

– Jag har jobbat som veterinär i 40 år och jag har inte varit i närheten av något liknande ärende. Det finns acceptabla sätt att avliva kattungar som inte är speciellt kostsamma, klarar man inte av det att göra det själv så tar man kontakt med en veterinär, säger länsveterinären Leif Dahlgren till Kvällsposten.

Kvinnan drack alkohol innan hon lade in katterna i frysen och ska sedan ha gått iväg för att slippa höra deras skrik, något hon dock menar att hon "förträngt". Enligt trebarnsmamman befann hon sig i en svår social situation och hade inte ekonomisk möjlighet att ta hand om kattungarna.