Lotta Engberg i bombernas Göteborg

Programledaren och dansbandsstjärnan Lotta Engberg hamnade i händelsernas centrum.


Misstänkta bomber och flera butiksrån har hållit polisen i Göteborg sysselsatt under tisdagen. En av de misstänkta bomberna upptäcktes vid Gamlestadsgtorget, inte långt från studion där Bingolotto spelas in, rapporterar GT på nätet. Programledaren Lotta Engberg och hennes kollegor fanns på plats när polisen sköt sönder det misstänkta föremålet.

– Det kändes tufft att befinna sig där och otäckt när vi hörde smällen från skottet mot lådan. Det var en lättnad när polisen kom och sa att faran var över och vi kunde börja arbeta igen, säger Lotta Engberg till GT.

Det har som sagt varit en tuff tisdag för polisen i Göteborg. Det hela började redan vid sjutiden i morse när en misstänkt bomb hittades i Frölunda. Polisen sköt sönder det misstänkta föremålet och kunde så småningom häva avspärrningarna. Knappt tre timmar hittades alltså den misstänkta bomben i närheten av Bingolottostudion. Enligt GT utesluter inte polisen att det finns ett samband mellan de båda bomberna.

Men det var inte slut med de misstänkta bomberna. Strax innan halv elva, rapporterar GT, rånades en chaufför på ett antal paket. Och så fortsatte förmiddagen i Göteborg. Mindre än en timme efter rånet mot chauffören rånades en guldsmedsaffär i Linnéstaden och mindre än tio minuter senare även en godisbutik i Annedal.

Ingen har, enligt GT, gripits för rånen, men polisen har bra signalement och vittnesuppgifter att gå på.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!