SJ struntar i biljetthaveriet

- 05/10/2008, 17:08 -

Bolaget har inte orken att stoppa den svarta marknaden.

Det blir inget nytt biljettsystem för SJ trots problemen med att biljetter säljs till ockerpriser. Bolaget har nu analyserat systemet som möjliggör att spekulanter kan köpa stora mängder biljetter i ett tidigt skede för att sedan sälja dem dyrt på internet. Slutsatsen är att det blir alldeles för krångligt att skydda resenärerna.

Andrahandsförsäljningen är heller inte olaglig.

– Vi har tittat igenom systemet och kunnat notera att det handlar om några få personer som köper upp ett stort antal biljetter med några få kreditkort. Vi har också kunnat se att samma signaturer vid upprepade tillfällen säljer dessa biljetter på Blocket och Tradera. Men från det till att göra något är juridiskt komplicerat, säger Ulf Wallin, SJ:s presschef, till Svenska Dagbladet.

SJ har märkt att allt fler väljer att köpa biljetterna för 95 kronor styck tre månader innan avresedatumet. Därefter stiger priset på biljetterna på den svarta marknaden, och strax innan avresedatumet kan de säljas till desperata resenärer till ockerpriser på nätet, skriver TT i ett telegram.

Skrivet av: