Stängs av efter våldtäkt

En våldtäktsanklagad 15-åring får inte gå kvar i skolan, trots att inget åtal väckts.


En 15-åring från Örnsköldsvik stängs av från sin skola, anledningen är att han på sannolika skäl är misstänkt för att ha våldtagit en 14 årig flicka, rapporterar SR Västernorrland.

Barn- och utbildningsnämnden i Örnsköldsvik fattade beslutet om att stänga av pojken, trots att inget åtal har väckts mot pojken. Enligt ordföranden i nämnden har politikerna tagit hänsyn till nya bestämmelser i skollagen som ger kommuner rätt att flytta elever innan åtal har väckts.

Åklagaren kommer, enligt SR Västernorrland, väcka åtal mot pojken inom en vecka eftersom att han i förhör ska ha gjort medgivanden om att han är skyldig.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei får ta del av hemlig information

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

1 timme sedan
Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

1 timme sedan
Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.