Våldsamt dygn i Uppsala

Gängbråk, misshandel och skadegörelse har präglat staden.


Det har varit ett dramatiskt dygn i Uppsala. Polisen har haft mycket att göra i samband med bråk, misshandel, skadegörelse och fylla. Många personer har skadats och flera har gripits.

Ett gängbråk utbröt på onsdagen och blossade upp i olika omgångar, runtom i Uppsala. Ett halvdussin anmälningar om misshandel gjordes i anslutning till gängbråken. Ingen av gärningsmännen har ännu kunnat identifieras och gripas.

Natten blev fortsatt orolig. Vid en studentnation började tre berusade personer bråka med en vakt. När polis kom till platsen utdelade en 23-årig kvinna ett slag mot en av poliserna. Kvinnan misstänks för våld mot tjänsteman och sattes i fyllecell tillsammans med sina kamrater.

På ett annat uteställe kom två bröder, 23 och 24 år gamla, i bråk med ordningsvakter. Reslutatet blev tumult och skadegörelse.

På en restaurang uppstod ett våldsamt bråk med flera personer inblandade. En 21-årig man och två kvinnor 22 och 25 år gamla skadades. Kvinnorna fördes till sjukhus.

En 36-årig narkotikapåverkad man greps efter att ha varit hotfull och bråkig. Väktare lyckades övermanna honom på Akademiska sjukhuset.

I centrala Uppsala greps två klottrande ynglingar när polisen tog dem på bar gärning. Det visade sig att männen hade klottrat mycket i närområdet. Männen kommer bli skadeståndsskyldiga och misstänks dessutom för narkotikabrott, skriver Upsala Nya Tidning.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en domstol i New York.

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Polisen i Vaggeryd rapporterar om trafikolycka

"Flera polispatruller på plats vid trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.