Misshandlade frun - slipper straff

Anmälan kom in för sent.


LUND. Kvinnan ska enligt henne själv ha blivit misshandlad så många gånger att hon tappat räkningen. Hon tog mod till sig och anmälde mannen. Men av alla misshandlar skulle hon ha valt en med senare datum.

2006 polisanmälde hon mannen för en misshandel som utfördes 2003. Under 2007 dömdes mannen skyldig till misshandel, olaga hot och egenmäktigt förfarande av Lunds tingsrätt. Men mannen överklagade och dömdes även av Malmö hovrätt skyldig till misshandel, dock av "lindrig beskaffenhet".

I och med att hovrätten nedgraderade graden av misshandel, upptäckte man samtidigt att någon dom inte kunde fällas. Eftersom kvinnan väntat med sin anmälan till december 2006, hade det gått tre och ett halvt år från att just denna misshandel var utförd. Fallet var preskriberat. Åtalet ogillades.

– Det är inte vanligt att kvinnor väntar så länge med att anmäla. Det är inte vanligt att kvinnomisshandeln rubriceras som ringa misshandel. Det blir ju märkligt när det omrubriceras och sedan läggs ned, säger Gerd Melander, samordnare på Kriscentrum för kvinnor, till Sydsvenskan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

1 timme sedan
Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

1 timme sedan
Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.