Så stor är chansen att hålla nyårslöftet

Sannolikheten att du driver igenom dina nyårslöften är bara 19 procent.


När svenskar avlägger nyårslöften är det främst hälsan som står i centrum. Att äta hälsosammare och börja träna är generellt de mest populära nyårslöftena.

Statistik från Sifo visar att dina löften och de chanser du har att driva igenom dem beror på hur mycket du tjänar och var du bor. Är du höginkomstagare har du 25 procents chans att hålla dina löften. Över hela landet är chansen cirka 19 procent.

När det gäller träning är samvetet tyngre hos medel- och höginkomstagare. Nästan varannan medelinkomsttagare lovade att bättra på träningen inför det kommande året. Låginkomstagarna däremot är inte lika intresserade av att träna bättre eller att stressa mindre. Men bland dem var det fler som lovade sig att få bättre koll på ekonomin.

Löften om att sluta snusa eller röka är överrepresenterade bland storstadsborna, detsamma när det kommer till att byta arbete.

Men det klassiska löftet att sluta röka hamnade på åttonde plats i år, i samband med att antal rökare också minskat i landet, skriver Metro.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!