Onsdag 16 Jun
Stockholm

Ingen gripen för Södermalmsmord

Jakten på mördaren fortsätter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ännu är ingen gripen

Jakten på den eller de som mördade en man och skottskadade en annan på Södermalm i centrala Stockholm på nyårsafton fortsätter. Den mördade mannen som hittades vid en portuppgång i Södra stationsområdet på Södermalm på nyårsaftonens morgon troddes från början vara en litauisk medborgare. Men det visade sig vara felaktigt. Påståendet grundandes på en falsk litauisk handling som mannen haft på sig. Mannens identitet är "ännu inte 100-procentig fastställd", enligt polisen, och man vill inte säga vilken nationalitet han har. Mannen är i 25-30-årsåldern och anhöriga är inte underrättade än.

Oklart motiv

Den skottskadade mannen är en 26-årig svensk medborgare. Han vårdas på Karolinska sjukhuset i Solna. Polisen säger sig på nyårsdagen ha en klarare bild av händelseförloppet och säger att de två attackerades av en eller flera gärningsman.

Det finns flera oberoende vittnen som kan säga det, säger Bo Olsson, stationsbefäl på Södermalmspolisen i Stockholm, till TT.

Polisen är annars mycket förtegen om utredningen; om de söker några särskilda namngivna personer, hur många gärningsmän som söks och vilket motiv som kan finnas bakom dödsskjutningen.

– Vi har en del uppslag, men jag kan inte avslöja mer. Gärningsmännen läser ju också tidningar, säger Bo Olsson.

Söker fler vittnen

De eldhärjade mopeder som hittades i Årstaberg ett par kilometer från platsen för dödsskjutningen en stund efter skottlossningen är inte avförda från utredningen, utan undersöks fortfarande av polisens tekniker. I nuläget har polisen genomfört ett 60-tal förhör och är mycket intresserade av att komma i kontakt med folk som kan ha sett eller hört något som kan länkas till brottet. Larmet om skottlossningen kom vid sjutiden på onsdagsmorgonen från vittnen som hittat de skjutna männen.

Jag vaknade kvart över sju av två skott och sedan var det en man som skrek till. Jag gick ut på balkongen och tittade ut och såg en man ligga där nere, berättade ett vittne för TT någon timme efter skotten.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela