Tisdag 15 Jun
Stockholm

Har du sett gärningsmännen?

Ett polispådrag med hundpatruller och helikopter söker efter en man och en kvinna för dödsskjutningen på Södermalm.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Ett stort polisuppbåd driver jakten på två misstänkta gärningsmän efter det dödliga skottdramat på i Stockholm tidigt på onsdagsmorgonen. Enligt uppgifter till Expressen söker polisen en man och en kvinna iklädda dunjackor av märket Canada Goose, en röd och en svart.

17 polispatruller med helikopter, ett antal piketstyrkor och hundpatruller söker efter två personer som sprungit från Swedenborgsgatan/Rosenlundsgatan i närheten av Södra station vid 07.15-tiden.

– En av uppgifterna är att två personer har kört väldigt fort med två mopeder, säger Tommy Ekheden till Sveriges Radio.

Två mopeder anträffades brinnande vid Årstabergs pendeltågsstation ett par kilometer från mordplatsen strax efter att de skjutna männen hittades.

– Vi jobbar brett i dagsläget och kan inte utesluta att det har ett samband, säger Kjell Lindgren, informatör på Stockholmspolisen, till TT.

En 27-årig man, med litauiskt medborgarskap, sköts ihjäl och ytterligare en person skottskadades på onsdagsmorgonen. Vittnen som befann sig på gatan hörde skotten och larmade polisen.

Om du har upplysningar om skottdramat, kontakta Södermalmspolisen på 08-401 15 66 och redaktionen på Nyheter24 på 08 678 77 00.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela