Gärningsmännen fortfarande på fri fot

Polisen har släppt två personer efter förhör om dödsskjutningen på Södermalm på onsdagsmorgonen. Jakten på gärningsmännen går nu vidare.


STOCKHOLM. Efter ett stort polispådrag kunde polisen ta in två personer för upplysningar om dödskjutningen på Södermalm på onsdagsmorgonen då en 27-årig man dödades. En man och en kvinna i 25-30- årsåldern ska ha tagits in för förhör. Kvinnan bor i den fastighet där offren hittades.

27-åringen var litauisk medborgare och en 26-årig svensk medborgare skottskadades i huvudet och fördes till sjukhus, enligt Expressen. Hans tillstånd betecknas som allvarligt med stabilt.

Förhörspersonerna som befann sig i en lägenhet vid brottsplatsen på Swedenborgsgatan är enligt polisen inte misstänkta för något brott.

– Vi har fått ställa de frågor vi vill och har fått svar på dem, säger Kjell Lindgren på Stockholmspolisen till TT.

Jakten på gärningsmännen går nu vidare. Det har också framkommit uppgifter om att två personer ska ha färdats från platsen med mopeder i riktining mot Årsta.

– En av uppgifterna är att två personer har kört väldigt fort med två mopeder, säger Tommy Ekheden till Sveriges Radio.

Två mopeder anträffades brinnande vid Årstabergs pendeltågsstation ett par kilometer från mordplatsen strax efter att de skjutna männen hittades.

– Vi jobbar brett i dagsläget och kan inte utesluta att det har ett samband, säger Kjell Lindgren, informatör på Stockholmspolisen, till TT.

Om du har upplysningar om skottdramat, kontakta Södermalmspolisen på 08-401 15 66 och redaktionen på Nyheter24 på 08 678 77 00.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.