Dom för tortyr i stuga

I dag kommer domen till ett av Sveriges mest brutala misshandelsmål.


HALMSTAD. I dag kommer domen till ett av de mest brutala misshandelsmålen i Sverige. En 44-årig man fördes bort mot sin vilja, torterades och tvingades äta upp delar av sin kropp.

Fyra personer har åtalats i härvan, som klassats som kidnappning. Två av dem anses inte ha mer att göra med fallet än själva bortförandet. En 25-årig kvinna och en 31-årig man, båda med kopplingar till grov organiserad brottslighet, misstänks ha stått för mordförsöket. Den 44-årige mannen slogs ner med ett basebollträ i centrala Laholm och fick en bindel för ögonen medan han transporterades till en lägenhet i Laholm där han misshandlades. Sedan fördes han till tortyrkammaren i Tjuvhult. Där bands mannen och mardrömmen började.

Tortyren

44-åringen torterades brutalt under fyra timmar och enligt honom ska kvinnan ha stått för större delen av misshandeln. Bland annat skar kvinnan av en bit av mannens öra och sedan tvingat honom att äta upp det.

Sedan fimpade hon en cigarett i hans öga och droppade också stearin i det. Hon bankade även in spikar i hans fotleder, armbågar och knän. Med viss hjälp från den 31-årige mannen slog hon sönder hans fötter med en yxa.

Även om mannen inte kände igen kvinnan så insåg han senare att det var en kvinna han haft en kortare relation med för flera år sedan.

– Jag är säker på att den var hon som gjorde det, eftersom de andra pratade och skrattade runt omkring och sa att "det här är hennes dag", sade mannen, enligt GP.

Efter den grova misshandeln lämnades mannen åt sitt öde i den iskalla stugan. Med sina sista kraftansträngningar lyckades han efter flera timmar kravla sig mot dörren och skrika på hjälp. Ropen hördes av en polispatrull i närheten som fått ett anonymt tips att leta i området. Med all sannolikhet var det den 25-åriga kvinnan som larmade polisen.

Rättegången

Åklagaren Klas Lundgren yrkade på livstids fängelse för de båda huvudåtalade. Enligt Lundgren borde de båda få lagens strängaste straff. Både den 25-åriga kvinnan och den 31-årige mannen säger sig ha band till Bandidos X-Team.

Målsägarombudet har begärt 438 500 kronor i skadestånd, då mannen är vanställd och rörelsehindrad för livet. Båda tilltalade förnekar brott och deras advokater underkänner bevisningen. De har krävt att klienterna skulle försättas på fri fot i väntan på dom.

Skrivet av:

Senaste nytt

Två döda hittade i bil i Malmöhamn

Montana får inte förbjuda Tiktok

Den amerikanska delstaten Montana får inte förbjuda den populära men omstridda appen Tiktok, något som var tänkt att ske vid årsskiftet. Ett förbud skulle strida mot konstitutionen, enligt en federal domare.

Ozonhål stängs senare än vanligt

Varje år i oktober-november skapas ett ozonhål över Antarktis. Årets hål började bildas flera dagar tidigare än vanligt och forskare befarar att det kommer stängas sent.

Ljög om assistansbehov – sju åtalas

Sju personer åtalas för grovt bidragsbrott då de ska ha överdrivit eller lämnat falska uppgifter om sitt hälsotillstånd, rapporterar SVT Väst.

Örike vill ha bort mobiler i skolan

1 timme sedan
Mobiler ska förbjudas i skolorna i Nya Zeeland, enligt premiärminister Christopher Luxon i den nya konservativa regeringen.

Svenska gäng svindlar i Norge

2 timmar sedan
Svenska kriminella gäng ägnar sig även åt bedrägerier i Norge, enligt den norska storbanken DNB. De har haft god framgång, säger Sebastian E. Takle, avdelningschef på bankens enhet för arbete mot nätbedrägerier till näringslivssajten E24.