Polisen skriver om mottagandet.
1 av 4
Polisen skriver om mottagandet. - Foto: TT Bild/Facebook Faksimil
Polis vid avspärrningarna som satt runt restaurangen som attackerades av gärningsmän i mars.
2 av 4
Polis vid avspärrningarna som satt runt restaurangen som attackerades av gärningsmän i mars. - Foto: Bjorn Larsson Rosvall / BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT
Det var två som dödades och 15 som skadades.
3 av 4
Det var två som dödades och 15 som skadades. - Foto: Bjorn Larsson Rosvall / BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT
Markus som var en av poliserna som var på plats blev rörd av mottagandet när han var med på nyöppningen.
4 av 4
Markus som var en av poliserna som var på plats blev rörd av mottagandet när han var med på nyöppningen. - Foto: Bjorn Larsson Rosvall / BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Polisen hyllades med applåder: "Jag blev mycket rörd"

Polisen var på plats på restaurangen i Göteborg som hade nyöppning efter skjutningarna i mars. Och de fick ett väldigt varmt välkomnande.


Alla minns nog när två dog och åtta skadades vid skottlossningen på "Vår krog och bar" tidigare i vår.

I fredags hade krogen nyöppning och då var polisen på plats. I ett Facebookinlägg skriver polisen Markus att de möttes av spontana applåder när de klev in i lokalen.

– Jag har aldrig tidigare i mitt arbete fått denna respons. Jag blev mycket rörd av den värme och det stöd som vi poliser mötte från er som var där, skriver Markus i inlägget.

Det var extra känslosamt för Markus som nog minns den kvällen mer än oss andra – han var där fem minuter efter skottlossningen och enligt honom var händelsen det hemskaste han sett under sin poliskarriär.

– Det var första gången jag var där efter händelsen, det kändes konstigt i och med de hemska minnesbilderna jag har. Det man såg igen var exakt var kropparna låg och man hörde ljudet av ångest och skriken. Och jag kände lukten av blod, säger Markus till Nyheter24.

Men enligt honom lyckades människorna som var på plats på nyöppningen vända det helt. Han klev in som nedstämd men blev istället rörd och glad.

– Jag har aldrig sett så mycket folk. Folk hade verkligen kommit dit för att visa sitt stöd. Jag blev väldigt glad över att så mycket folk kom dit, man visade att man inte tycker att det som hände var bra, säger Markus och fortsätter:

– Jag är också imponerad av att restaurangen öppnar igen, starkt av dem.

Läs inlägget i sin helhet här:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rapport: Sjötappning inte orsak till rekordflöde

Rekordbeslaget: 1,8 ton metamfetamin i bil

Filippinsk polis har gjort ett rekordstort knarkbeslag: 1,8 ton metamfetamin, värt motsvarande över 2,5 miljarder svenska kronor om det skulle säljas på gatan.

Annonslyft – men motvind för dagspress och tv

Medieinvesteringarna ökade till drygt 1,1 miljarder kronor i mars, en ökning med 6,8 procent jämfört med samma månad i fjol, enligt underlag från medlemmarna i branschorganisationen Sveriges Mediebyråer.

KD vill ha en ny migrationspakt

KD lanserar ett första konkret förslag inför EU-valet i juni – en migrationspakt 2.0. Vi måste se till att få slut på årtionden av asyllotteri, säger partiledare Ebba Busch.

JO utreder Kinberg Batras rekryteringar

Stockholms landshövding Anna Kinberg Batra (M) har hamnat i blåsväder över två rekryteringar på länsstyrelsen i Stockholm.

17-åring häktad efter mordet i Skärholmen

1 timme sedan
En 17-årig pojke häktas misstänkt för grovt skyddande av brottsling efter mordet i Skärholmen. Han förnekar brott, säger hans advokat Diyar Beddiro.