Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

9 anledningar till att vi vill slippa Eurovision i Sverige ännu en gång

Nej, Sverige behöver inte ett Eurovision till!
1 av 3

Nej, Sverige behöver inte ett Eurovision till!

Ronald Zak

Det blir för mycket.
2 av 3

Det blir för mycket.

Faksimil / Giphy

Det var nyss Loreen som vann. Ingen har hunnit smälta det än.
3 av 3

Det var nyss Loreen som vann. Ingen har hunnit smälta det än.

BJORN LINDGREN BLIPIX

Nyheter | 25/05/2015 20:09

Som om vi inte fått nog, nu ska det till Sverige igen.

1. Det räcker

Mello blir superhypat varje år – nu kommer det att ta galaktiska proportioner. Sverige kommer inte ha tid att fokusera på annat, hela samhället kommer att falla samman när alla bara går runt och lallar på schlagervisor.


Bildkälla

2. Det var nyss

Vann inte Loreen för några månader sedan? Måste vi redan göra det här igen?


Bildkälla

3. Våra arenor borde användas bättre

Det går enligt Expressen redan rykten om att SVT vill anordna Eurovision på Tele2arena. Helt fel plats för en stor musiktävling, arenan kan användas till mycket bättre saker. Typ fotboll, fotboll och fotboll.


Bildkälla

4. Det kostar pengar

Ska verkligen våra licenspengar gå till detta jippo? Det finns andra gamla godingar som borde få större ekonomi, typ Anslagstavlan.

Bildkälla

5. Pinsamma programledare

Vi vill inte behöva se ännu en pinsam programledare som pratar engelska med grov svensk brytning. Att programledare blir hyllade utomlands betyder inte att vi tycker det är kul.


Bildkälla

6. Ännu mer schlager på tv

Som om det inte redan är Melodifestivalen på tv varje vecka året runt. Nu kommer alla andra program försvinna, sporten blir sångtävlingar, nyheterna blir senaste nytt om Måns och på barnkanalen ersätts Bolibomda med Mellomompa.


Bildkälla

7. Det går inte att tävla i musik

Ändå försöker vi göra det. Alla vet att det handlar om vem som är snyggast och det är inte PK att tävla i utseende och absolut inget Sverige ska stötta.


Bildkälla

8. För att Ryssland kommer hata oss

Vi stal deras chans att arrangera Eurovision Song Contest. Vi borde veta bättre än att bråka med ryssarna och det hade varit intressant att se hur landet hanterat HBTQ-frågor i samband med tävlingen...


Bildkälla

9. Det är helt meningslöst

Det handlar bara om sång. Det borde vara ett tillfälle att ta ställning för mänskliga rättigheter men det får ingen göra. I stället blir det bara ett stort kalas för sångare från runt om i Europa.


Bildkälla

Ser du fram emot att Eurovision kommer till Sverige?