Lugn helg på kvinnojouren

Julhelgen har varit lugn på kvinnojouren Freja i Östhammar.


UPPSALA. För cirka en vecka sedan fick kvinnojouren Freja tio Oddbjörnar från Rebeckaklubben Eufemia. Syftet var att nallarna skulle användas under julhelgen som en gåva till utsatta barn.

Men Kristina Forsberg, ordförande i Freja, menar att det varit en lugn helg och att ingen av björnarna har kommit till användning.

– Ingen av björnarna har behövts komma till användning. Julhelgen så här långt har varit helt lugn, säger hon, enligt UNT.

Under helgens alla tre dagar har Inga-Britt Molin suttit jour på dagtid för Freja och säger också att hon inte fått något samtal från kvinnor om våld, eller barn som kommit i kläm.

– Många tror att det blir mer våld och bråk i familjer under julhelgen, kanske därför att det dricks mer sprit då än annars. Jag tycker att det är en myt att påstå något sådant. Freja är inte mer tyngda av händelser vi jobbar med under helger som jul och midsommar; i vårt arbete där vi bland annat fysiskt och psykiskt misshandlade och/eller våldtagna kvinnor med deras barn är jämnt fördelade under året, menar Molin, skriver UNT.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!